Megalázó vereség, hihetetlenül pimasz passz segítségével

Az NFL alapszakaszának harmadik fordulójában több kiütéses győzelem is született. A prímet mindenképp a Miami Dolphins vitte, amely 70-20-ra gázolta le a Denver Broncos csapatát. Hiába állt a túloldalon korábbi Super Bowl-győztes edző (Sean Payton) és irányító (Russell Wilson), a Tua Tagovailoa vezette miami támadósor megállíthatatlan volt.

2023. 09. 25. 10:13
Denver Broncos v Miami Dolphins
MIAMI GARDENS, FLORIDA - SEPTEMBER 24: Tua Tagovailoa #1 of the Miami Dolphins celebrates with De'Von Achane #28 of the Miami Dolphins after Achane's rushing touchdown during the first quarter against the Denver Broncos at Hard Rock Stadium on September 24, 2023 in Miami Gardens, Florida. Carmen Mandato/Getty Images/AFP (Photo by Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Carmen Mandato
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Denver Broncos a tavalyi, csalódást jelentő év után sztárirányítója, a korábbi Super Bowl-győztes Russell Wilson mellé a vezetőedzői posztra is bajnokot szerződtetett. Sean Payton érkezésével azonban nem javult a helyzet, a Broncos három forduló után három vereséggel áll, vasárnap este pedig történelmi, 70-20-as vereséget mért a Denverre a Miami Dolphins. Tua Tagovailoa négy touchdown-passzt osztott ki, az egyiket a gyengébbik kezével, úgy, hogy teljesen másfelé nézett.

Tua Tagovailoa Miami Dolphins Denver Broncos NFL 70-20
Tua Tagovailoa és a teljes Miami Dolphins parádézott a Denver Broncos ellen (Fotó: Getty Images/AFP/Carmen Mandato)

A Miami Dolphins 70 pontja a valaha volt harmadik legtöbb, amit csapat elért NFL-meccsen, ráadásul mindezt úgy érte el a csapat, hogy az utolsó negyedben a biztos győzelem tudatában több alapember, köztük Tua Tagovailoa helyett is a cserék játszottak.

A Miami irányítója lecseréléséig szenzációs volt, de a Dolphins harmadik touchdownjánál adott passza vitte a prímet.

A Miami eddig mindhárom meccsét megnyerte, hozzá hasonlóan 3-0-s mérleggel már csak a San Francisco 49ers áll a ligában, illetve várhatóan csatlakozik még a pároshoz a Philadelphia Eagles vagy a Tampa Bay Buccaneers, hacsak a két 2-0-s mérleggel álló csapat nem játszik egymás ellen döntetlent, ami rendkívül ritka az NFL-ben.

A nagy meglepetés, hogy a Dallas Cowboys nem maradt hibátlan, amely két győzelem után a liga talán leggyengébb csapatának tartott Arizona Cardinals ellen szenvedett váratlan vereséget.

NFL, alapszakasz, 3. forduló

San Francisco 49ers–New York Giants 30-12
Baltimore Ravens–Indianapolis Colts 19-22 (hosszabbítás után)
Cleveland Browns–Tennessee Titans 27-3
Detroit Lions–Atlanta Falcons 20-6
Green Bay Packers–New Orleans Saints 18-17
Jacksonville Jaguars–Houston Texans 17-37
Miami Dolphins–Denver Broncos 70-20
Minnesota Vikings–Los Angeles Chargers 24-28
New York Jets–New England Patriots 10-15
Washington Commanders–Buffalo Bills 3-37
Seattle Seahawks–Carolina Panthers 37-27
Arizona Cardinals–Dallas Cowboys 28-16
Kansas City Chiefs–Chicago Bears 41-10
Las Vegas Raiders–Pittsburgh Steelers 18-23
Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles kedd 1.15 (tv.: Match 4)
Cincinnati Bengals–Los Angeles Rams kedd 2.15 (tv.: Aréna 4)

Borítókép: A Miami Dolphins hengerelt a harmadik fordulóban (Fotó: Getty Images via AFP/Carmen Mandato)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.