Döntöttek Willi Orbán sorsáról Lipcsében – így reagált rá

Hivatalos honlapján jelentette be az RB Leipzig futballcsapata, hogy 2027 nyaráig meghosszabbította Willi Orbán szerződését. A magyar válogatott védője jelenleg sérült, de bíznak benne, ő pedig Lipcsében váltaná valóra a nagy álmát, a Bundesliga megnyerését.

2023. 10. 06. 15:58
UEFA EURO 2024 qualification - Serbia vs Hungary
epa10847038 Hungary's Willi Orban (R) in action against Serbia's Strahinja Pavlovic (L) during the UEFA EURO 2024 qualification match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, 07 September 2023. EPA/ANDREJ CUKIC Fotó: ANDREJ CUKIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerződése eredetileg 2025 nyarán járt volna le a Lipcse csapatával, tehát elviekben semmi sem siettette a hosszabbítást. Így az a bizalom jelének tekinthető, hogy a német klub vezetői már most további két évre, 2027-ig magukhoz láncolták a 30 éves védőt, aki évek óta a csapat vezére, ebben az idényben ő tölti be a csapatkapitányi tisztséget is.

German Super Cup  - FC Bayern Munich vs RB Leipzig
Willi Orbán a Lipcse csapatkapitánya (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

– Pozitívak voltak a megbeszélések, gyorsan megegyeztünk – nyilatkozta Orbán, akit a Lipcse honlapja idézett. – Az eddigi közös történetünk nagyon sikeres volt, három trófeát nyertünk együtt, miközben történelmet írtunk. Mindezek mellett még rengeteg célunk van, és van még hely a vitrinemben a további kupáknak. A csapatnál mindannyiunk nagy álma, hogy megnyerjük a Bundesligát, és én hiszek abban, hogy ezt el tudjuk érni, ez az egyik oka annak, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet.

Mikor térhet vissza Willi Orbán?

Orbán szeptemberben a válogatottban sérült meg a csehek elleni 1-1-en a Puskás Arénában, ahol le is kellett cserélni. Visszatérése november közepén várható, így kihagyja a magyar válogatott októberi Európa-bajnoki selejtezőit is.

Példakép és a szurkolók kedvence

Persze Lipcsében legalább annyira várják vissza a pályára. – Willi egy igazi profi és élsportoló, igazi példakép, különösen a fiatalabb játékosaink számára. Ő a csapatkapitányunk és a szurkolóink kedvence. Ezért volt hihetetlenül fontos nekünk, hogy meghosszabbítsuk a szerződését – méltatta a védőt Rouven Schröder, a Lipcse sportigazgatója.

Orbán 2015-ben igazolt a Kaiserslauternből az akkor a német másodosztályban szereplő Lipcséhez, amellyel hamarosan fel is jutott a Bundesligába, amelyben szinte azonnal élcsapat lett az együttes.

– Nyolc év után otthon érzem magam, nagyszerű a város, csodálatosak az emberek és a szurkolók – fogalmazott Orbán. – Élvezek minden egyes itt töltött napot.

A magyar válogatott védő eddig 292 tétmeccsen 27-szer volt eredményes a Lipcse színeiben, amellyel kétszer megnyerte a Német Kupát és egyszer a Német Szuperkupát is. 

Borítókép: Willi Orbán nemcsak a magyar válogatottban alapember (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.