Győrben továbbra is bíznak a skandinávokban

Újabb poszton lett végleges a Győri Audi ETO jövő évi kerete. Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdaklub bejelentette, hogy három évvel meghosszabbítja Kari Brattset Dale szerződését. Stina Oftedal jövő nyári távozása tehát nem volt hatással a győri keret alakulására.

2023. 10. 30. 17:46
BRATTSET, Kari
Gyõr, 2023. október 1. Kari Brattset Dale (k), a gyõri, valamint Andrijana Popovic (b) és Ivana Godec (j), a montenegrói csapat játékosai a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, az A csoportban játszott Gyõri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2023. október 1-jén. MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kari nemcsak csapatkapitányunk, hanem a világ egyik legjobb beállója, és fantasztikus sportember. Az ő szerepe nemcsak a pályán, hanem azon kívül is kulcsfontosságú számunkra, hiszen adottságai révén született vezető, vérbeli csapatkapitány. Játéka csak még érettebb, még erősebb lett, mióta édesanyává vált. Büszkén jelentem be, hogy sikerült hároméves kontraktust aláírni, azaz hosszú távra tervezünk közösen. Közös céljaink elérése érdekében igazán megnyugtató érzés, hogy elkötelezte magát további három szezonra. Bízom benne, hogy fényes sikereket érünk el közösen – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető a győri klub honlapján.

Az ügvezető méltatta a csapatkapitányt    Fotó: Győriaudietokc.hu

– Nagyon jó hangulatban zajlottak a tárgyalások, hiszen gyorsan kiderült, hogy akárcsak én, úgy a klub is hosszú távra szeretett volna tervezni. Én és a családom is nagyon jól, gyakorlatilag otthon érezzük magunkat Győrben. Éppen ezért nem volt kérdés bennem a hosszabbítás kapcsán. A klubvezetés tervei átgondoltak, öröm egy ilyen projektnek a részese lenni. Három év hosszú idő, de tudom, hogy jó döntést hoztam. Bízom benne, hogy az egyébként nem kicsi céljainkat közösen érjük majd el – mondta Kari Brattset Dale.

A norvég játékos háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes, 2019-ben tagja volt a Bajnokok Ligája-győztes győri csapatnak. Válogatott szinten világ és Európa-bajnoki aranyérmet nyert Norvégiával, valamint 2021-ben Tokióban olimpiai bronzérmes lett.

A skandinávok otthon érzik magukat a Kisalföldön

A Győr régóta szívesen foglalkoztat skandináv játékosokat; jelenleg a norvég Victoria Kristiansen, Silje Solberg, Emilie Hovden, a sajtóhírek szerint jövő nyáron távozó Stine Oftedal, a dán Line Haugsted és Sandra Toft és a svéd Linn Blohm a keret tagja. A következő szezonban a norvég Kristine Breistöl érkezik Győrbe, amelynek edzője szintén skandináv, a dán Ulrik Kirkely.  

Borítókép: Kari Brattset Dale elkötelezte magát a győri folytatás mellett (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.