Jean-Paul Belmondo fegyverrel, Mbappé labdával fektette ki a Milant + videó

A Paris Saint-Germain szurkolói a klubalapító színészóriás, Jean-Paul Belmondo előtt tisztelegtek egy óriási képpel, és Kylian Mbappé vezérletével a csapat játékosai is célba vették az ellenfél AC Milant, amely ellen sima, 3-0-s győzelmet arattak. Mivel a Dortmund meg legyőzte a fogadási botrányba keveredett Sandro Tonalit is bevető Newcastle Unitedet, tovább bonyolódott a helyzet a Bajnokok Ligája halálcsoportjában.

2023. 10. 25. 22:57
UEFA Champions League - PSG vs AC Milan
epa10939183 Paris Saint Germain's Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League Group F match between Paris Saint-Germain and AC Milan in Paris, France 25 October 2023. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Testvérpárharc volt a PSG–Milan meccsen, hiszen a hazaiaknál Lucas Hernández, a vendégeknél Theo Hernández szerepelt balhátvédként, a két francia fivér most először került egymással szembe a pályán. A kezdő sípszó előtt azonban nem ők, hanem egy óriási molinó vonta magára a figyelmet, amelyen Jean-Paul Belmondo a kultikus filmjét, A profit idéző stílusban, fegyverrel a kezében emelkedett ki a párizsi B-középből, a túloldali kapunál pedig egy kilyuggatott Milan-ördög jelent meg céltáblával a testén.

UEFA Champions League - PSG vs AC Milan
Jean-Paul Belmondo volt a PSG egyik nagy fegyvere a Milan ellen. Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

A francia L’Équipe azt írta mutatványról, hogy „kifogásolható” volt, hiszen az erőszakot népszerűsítette egy futballstadionban. Egyébként pedig a 2021-ben elhunyt Belmondo a PSG egyik alapítója volt, nem véletlenül tisztelegtek előtte a drukkerek. Az biztos, hogy és társai vették az üzenetet. A PSG az előző fordulóban 4-1-re kikapott a Newcastle United otthonában, a csúnya fiaskót pedig feledtetni kellett. A Milan letámadása nem volt kényelmes a franciáknak, de a 32. percben Mbappé klasszisa megmutatkozott: egy lehelet finom csel után kilőtte a jobb alsót.

A második félidő elején tulajdonképpen el is döntötte a meccset a PSG. Előbb Ousmane Dembélé talált be, de videózás után, Ugarde lökése miatt elvették a találatot. Ami késett, nem múlt, Mbappé szöglete után Dembélé lőtt, a kipattanót pedig Randal Kolo Muani tette a kapuba. S még mindig csak nyolc perc telt el a térfélcsere óta. Kétgólos előnye tudatában a PSG rutinosan lehozta a hátralévő időt, a 89. percben Lee-Kang vitte be a harmadik találatot.

A fogadási csalásba keveredett Tonali játszott a BL-ben

Bonyolódott a helyzet a halálcsoportban, hiszen a Dortmund meg legyőzte idegenben a Newcastle-t. Az első két meccsen csak egy pontot szerző németek jól kezdtek, többször is csak Pope kapus mentette meg a góltól a Newcastle-t, de a 45. percben már ő is tehetetlen volt: Reus–Schlotterbeck összjáték végén utóbbi passzából Nmecha lőtt a kapuba. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, így az F csoportban három kör után a PSG vezet hat ponttal a négy-négy pontos Dortmund, Newcastle duó előtt, de a Milan is versenyben van a két pontjával. Megjósolhatatlan, mi lesz a vége.

Érdekesség, hogy a Newcastle-ben csereként pályára lépett Sandro Tonali, aki lehet, hogy hosszú ideig utoljára játszott. Szerdai sajtóhírek szerint ugyanis beismerte a bűnösségét az olasz fogadási csalási botrányban, így hamarosan tíz hónapra eltiltják. Nagy érvágás lehet ez az angoloknak, akik a nyáron 64 millió eurót fizettek érte a Milannak.

Fontos lépést tett a továbbjutás felé a Lipcse

A G csoportban a magyarjai nélkül felálló RB Leipzig, amelyben sérült, pedig cserekapus jelenleg, hazai pályán 3-1-re legyőzte a Crvena zvezdát, amivel nagy lépést tett a továbbjutás felé. Ugyanitt a címvédő Manchester City folytatta a sormintát, és a harmadik csoportmeccsét is 3-1-re nyerte meg a Young Boys otthonában duplájával. Itt a két topligás együttes továbbjutása nem forog veszélyben. Első a City 9 ponttal, második a Lipcse hattal, a svájci és a szerb rivális egy-egy ponttal áll féltávnál.

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló, szerdai mérkőzések:

E csoport:
Feyenoord (holland)–Lazio (olasz) 3-1
Celtic (skót)–Atlético Madrid (spanyol) 2-2

F csoport:
PSG (francia)–AC Milan (olasz) 3-0
Newcastle United (angol)–Dortmund (német) 0-1

G csoport:
RB Leipzig (német)–Crvena zvezda (szerb) 3-1
Young Boys (svájci)–Manchester City (angol) 1-3

H csoport:
Barcelona (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 2-1
Antwerpen (belga)–Porto (portugál) 1-4

Borítókép: Kylian Mbappé gólja adta meg a PSG győzelmének az alaphangját (Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.