Kiderült, melyik ország segítségére számíthat a palesztin válogatott

Algéria közölte, hogy a Palesztin Labdarúgó-szövetség kérésére ad otthont a palesztin válogatott soron következő labdarúgó-mérkőzéseinek.

2023. 10. 17. 11:45
Palestine national team players lined up ahead of their friendly football match against Qatar at the Khalifa International Stadium in Doha on September 11, 2018. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztin válogatott első selejtező-mérkőzését november 16-án Libanon vendégeként, az Egyesült Arab Emírségekben játssza. Öt nappal később Ausztrália elleni „hazai” mérkőzésére Észak-Afrikában kerül sor – írja a BBC. A Hamász fegyveres csoport október 7-én elkövetett, 1400 emberéletet követelő Izrael elleni támadása után a Gázai övezetet megtorló légicsapásokra került sor, és küszöbön áll Izrael szárazföldi offenzívája. – Az Algériai Labdarúgó-szövetség elnöke, Walid Sadi bejelentette, hogy hazája ad otthont a novemberre tervezett hivatalos Palesztina–Ausztrália mérkőzésnek – olvasható az Algériai Labdarúgó-szövetség honlapján az AlJazeera cikke szerint.

Itt játszhat a palesztin válogatott  Fotó: AFP

A közlemény hozzátette, hogy „A palesztin labdarúgó-válogatott 2026-os világbajnokságra és 2027-es Ázsiai Kupa-selejtezőkre való felkészülésének részeként minden hivatalos és nem hivatalos mérkőzés megrendezésére” vonatkozó döntést „Algéria vezető hatóságaival összhangban” hoztak meg.

Az algériai szövetség hozzátette, hogy a palesztinok valamennyi költségét, a szállítást és a szállást is rendezi.

A 2026-os ázsiai világbajnoki selejtező korai fordulói a kontinens legfontosabb labdarúgó-versenyének, az Ázsiai Kupának a selejtezője is egyben.

A Palesztin Labdarúgó-szövetség, amelynek nemzeti stadionja Ciszjordániában található, külső segítséget kért a regionális konfliktus kirobbanása óta, és közölte, hogy az Ázsiai Labdarúgó-szövetségnek az a kérése, hogy az Ausztrália elleni mérkőzést semleges helyszínen rendezhesse meg.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA jóváhagyásával Algéria ad otthont a palesztin válogatott mérkőzéseinek.

Borítókép: A palesztin válogatottnak Algériában lehet az ideiglenes hazai pályája (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.