Kínos szegedi blokk, kiütéses vereség Norvégiában

A dán Aalborg elleni váratlan bravúr után nagy gólkülönbségű, 37-24-es vereséget szenvedett az OTP Bank-Pick Szeged a norvég Kolstad otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

2023. 10. 12. 20:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemetlen, kínos mérkőzést játszott az OTP Bank Pick Szeged a norvég Kolstad ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A két vereséggel kezdő, és legutóbb a dán Aalborgot bravúrral legyőző, a magyar válogatott több kulcsjátékosát, Bánhidi Bencét, Bodó Richárdot, Szita Zoltánt és Mikler Rolandot bevető Szeged elvileg okkal bízhatott abban, hogy a múlt heti hazai siker utóhatása érvényesülhet a szezon előtt anyagi problémákkal küzdő, a legnagyobb norvég sztárokat, Sander Sagosent, Magnus Rödöt és Goran Johanessent a nyáron hazacsalogató Kolstad otthonában.

Pick Szeged, Kárpáti Krisztián
Ezúttal nem volt ok az örömre      Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Gyorsan kiderült, hogy erről szó sincs. A korábbi norvég kapitány, Christian Berge alaposan feltüzelte a Szegedhez hasonlóan egy győzelemmel és két vereséggel álló csapatát. A BL-újonc Kolstad a macedón Peliszter otthonában kilenc góllal nyert, de vereséget szenvedett Zágrábban és hazai pályán a Kielce ellen is.

Nagyon hamar kiderült, hogy nincsen egy súlycsoportban a két csapat: Sagosen és Rüd gyakorlatilag hiba nélkül lőtt és osztogatott, a kisebb meglepetésre nem Mikler Rolanddal, hanem a norvég Emil Imsgarddal kezdő Szeged ellen. Ezen is múlott, mármint a kapusteljesítményen, Torbjörn Bergerud ugyanis minden második szegedi lövést kivédett, összesen 12 bravúrt mutatott be az első félidőben. A Szeged, pontosabban az Imsgardt váltó Mikler összesen hármat.

Mikler Roland sem tudott segíteni     Fotó: Nemzeti sport/Dömötör Csaba

Valamivel több, mint húsz perc játék után igazán megalázó, tízgólos különbség alakult ki a hazaiak javára, 18-8 állt ekkor az eredményjelzőn. Ami  azért is elkeserítő volt, mert a szezonban eddig mindhárom csoportmeccsén egy félidő alatt összesen 13 gólt kapott. Kolstadban harminc perc alatt végül 24-et. Kárpáti Krisztián két időkérést is elfüstölt.

A második félidőben

Mivel eldőlt a meccs, a Kolstad a kezdeti pillanatokra nem helyezett akkora nyomatékot, mint a kezdésre. 3-0-s rohammal nyitott a szünet után a Szeged. Pillanatok alatt visszaállt a különbség, fellángolásai voltak a magyar csapatnak. Némi reménysugárt jelentett a Stepancic állcsúcsára elhelyezett kőkemény pofon miatt piros lapot kapott Sagosen elvesztése. A norvég roham azonban nem lanyhult. Mindez arra volt jó, hogy a tízgólos különbség környékére kozmetikázza a különbséget a Szeged, hiszen más tét nem nagyon maradt.
Nem sikerült enyhíteni a kínokat, a Kolstad kottából olvasta a Szeged hét a hat elleni játékát, és Bergerud továbbra sem tette meg azt a szívességet, hogy elfelejt védeni. Bő tíz perccel a vége előtt 13 gól volt a különbség, de volt ez már 15 is.

Berge időkéréssel jelezte, hogy nem elégedett a látottakkal. A végén visszaállt a szünetben kialakult 13 gólos különbség. A Szeged méretes pofont kapott a Kolstad ellen. Némileg érthetetlen, hogy a múlt heti remeklés után miért blokkolt le a Szeged a Bajnokok Ligájában. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Kolstad (norvég)–OTP Bank Pick Szeged 37-24 (24-11).

A Szeged legeredményesebb játékosa, Bodó Richárd, Imanol Garciandia és Matej Gaber öt-öt gólt szerzett.

Borítókép: Bodó Richárd volt csapata legeredményesebb játékosa Norvégiában (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.