A Veszprém bizonyította, hogy a maratonfutás az erőssége

Rangadót nyert a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában, avagy a magyar csapat a Porto elleni 44-34-es sikerrel tette jóvá a dán GOG elleni fájdalmas, múlt heti vereséget a B csoportban. A Veszprém az első félidőben kétszer is hagyta talpra állni a portugál csapatot, a második félidőben aztán már csak az volt a kérdés, meglesz-e a tíz közte. Meglett, a Porto nem úszta meg a kiütést.

2023. 10. 11. 20:15
Hugo Descat, Telekom Veszprém
Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez nem arról szól most, hogy idehoztunk hét új, tehetséges fiatalembert és akkor szeptemberben vagy októberben megnyerjük a Bajnokok Ligáját… Azt kell, hogy mondjam, ez lehetetlen, egy nagyon hosszú szezon elején vagyunk. Ez inkább maratonfutás, mint sprint – Momir Ilics ezzel a találó hasonlattal jellemezte a férfikézilabda Bajnokok Ligáját, egyúttal adott magyarázatot a GOG elleni, múlt heti kellemetlen vereségre az újabb ütközet, a Porto elleni meccs előtt. Majd arról beszélt, a csapata mindenki ellen motiváltan játszik. Ez biztosan így igaz, de Dániában éppen ez nem érződött. A felvezetést azzal zárta, bízik a szurkolók támogatásában.

Szergej Koszorotov, Veszprém, Porto
Szegej Koszorotov, a Veszprém balátlövője (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Nos, attól fölösleges volt tartani, hogy a veszprémi drukkerek egyetlen kisiklás miatt elpártolnak a csapatuk mellől, szokás szerint telt ház volt a Veszprém Arénában. Ugyan a hazaiak keretéből Omar Jahja és Andreas Nilsson továbbra is hiányzik, a magyar csapat bekezdett, elhúzott 5-1-re, de a Porto visszakapaszkodott 5-4-re. Ám ez csupán átmeneti állapot volt, 9-7 után többször is öt góllal, 12-7-re, 14-9-re, majd 16-11-re is vezetett a Veszprém. A közönség élvezte a játékot…

Remili tíz góllal volt a Veszprém legjobbja

Akkor jött a második rövidzárlat, néhány eladott labda utáni gyors támadásból a Porto ismét visszajött egy gólra (16-15). Szünetre már ismét megnyugtató volt a Veszprém előnye (22-16) és a második félidő már nem tartogatott újabb meglepetést. Először a 38. percben vezetett tíz góllal Momir Ilics csapata (30-20), majd az 54. percben ismét elérte e jelképes határt (40-30). S ha így alakult, már nem is adta alább, 44-34-re nyerte meg a mérkőzést. 

Nedim Remili tíz, Bjarki Már Elísson és Agustín Casado öt-öt találattal, Rodrigo Corrales négy, Ignacio Biosca García nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A magyar csapat tehát négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel áll a BL-ben. S azt is bizonyította, valóban nem egy-egy sprintre, hanem maratonfutásra készül az idényben.

Az A csoportban az egy győzelemmel és két vereséggel álló Szeged csütörtökön a norvég Kolstad vendégeként lép pályára.

Borítókép: Hugo Descat, a Veszprém balszélsője (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.