Korábbi gólkirályok találkoznak Veszprémben

A három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém ma a Porto ellen folytatja a szereplését a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A két edző, Momir Ilics BL-győztes, Carlos Resende BL-döntős játékos, egykori gólkirály volt.

2023. 10. 11. 9:20
null
Veszprém 20171202 Kézilabda 2017 Ősz férfiak Bajnokok Ligája BL MKB Veszprém Kielce Momir Ilics Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Szabó Miklós/ Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Magdeburg, majd a Montpellier legyőzése után a Veszprém a múlt héten váratlan vereséget szenvedett a dán GOG otthonában. Momir Ilics csapata ma hazai pályán a Port ellen köszörülheti ki a csorbát. A két együttes eddigi kilenc meccsén nyolcszor nyert a Veszprém, egyszer döntetlen lett a végeredmény, a legutóbbi szezonban hazai pályán két, idegenben hét góllal nyert a Veszprém.

TSV Hannover-Burgdorf - Benfica Lisbon
Resende korábban az ősi rivális Benficánál is dolgozott         Fotó: Hauke-Christian Dittrich/dpa/AFP

Yehia Eldera, a Veszprém egyiptomi játékosa szerint bővült a Porto taktikai repertoárja a nyáron az új edző, Carlos Resende érkezésével, a Magnus Anderssont váltó portugál legenda vezetésével a portugál csapat még gyorsabb játékra képes. „Új elemekkel bővítették a játékukat. Az elmúlt évek során szinte ugyanazt játszották, most egy kicsit változtattak ezen, és más arcukat mutatják. Szélesebb lett a repertoárjuk a befejezéseknél, és akkor a hét a hat elleni játékot még nem is említettem, amiben talán a világon ők a legjobbak. Az segítség lehet számunkra, hogy játszottunk ellenük egy felkészülési tornán és láttuk, hogy mire képesek” – nyilatkozta az irányító a veszprémi klub honlapján. Az a bizonyos felkészülési meccs 34-31-es veszprémi győzelemmel végződött. 

ALL
Resende rengeteg gólt dobott a BL-ben      Fotó: AFP

A Porto edzője legenda a hazájában: Resende a Braga színeiben az 1995–96-os, majd az 1996–97-es szezonban is a BL-szezon gólkirálya volt. A korábbi balszélső a pályafutása nagy részét a Portóban töltötte; a nyáron vette át a csapatot a svéd Anderssontól. 

Gólkirályok a kispadon

Momir Ilics, a Veszprém edzője, nem mellesleg a 2013–14-es, és a 2014–15-ös BL-szezon gólkirálya nehéz meccset vár hazai pályán a mindig veszélyes portugálok ellen. „Az új edző érkezésével a még több futásra helyezi a hangsúlyt a Porto, Resende taktikai elképzelései másként hatnak, mint a korábbi edzőé. A Porto jó csapat, bármelyik ellenfelét képes legyőzni, de ne feledjük, ez itt, kérem a Bajnokok Ligája” – mondta Ilics a BL hivatalos honlapján.

A Veszprémhez hasonlóan a Porto is két győztes meccsel rajtolt a BL-ben, majd a múlt a héten hazai pályán kapott ki a Barcelonától.

A Telekom Veszprém–Porto Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés ma 18.45 kor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti a találkozót.

Borítókép: Momir Ilics játékosként kétszer volt az aktuális BL-szezon gólkirálya (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.