Győzött a dán szív a Veszprém nemzetközi alakulata ellen

Csoportrangadót veszített, egyben első vereségét szenvedte el a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. A magyar rekordbajnok a dán GOG vendegeként 36-30-ra kapott ki, így három forduló után már nem hibátlan. A Veszprém legközelebb október 11-én a Portóval játszik hazai pályán.

2023. 09. 28. 20:21
Febragas, Veszrém
Forrás: Telekom Veszprém
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kezdte a meccset a Veszprém, de aztán 5-3-as vezetésnél érthetetlenül elfogyott a tudomány. Fordított és elhúzott a GOG, a 19. perben már öt góllal, 13-8-ra vezetett. Mimir Ilics időkérése használt, megállt a rossz tendencia, igaz, szünetig a Veszprém egyetlen gólt tudott lefaragni a hátrányából (18-14).

A második félidő első gólját a Veszprém szerezte szép akcióból, Remili passzát Elderaa vágta be a levegőből, de sajnos ebből nem merített lendületet a magyar csapat.

A GOG hamarosan visszavette az irányítást, a hajrához közeledve vészesen növelte az előnyét, de aztán megtorpant, így legalább kiütéses vereség nem fenyegetett, végeredményben 36-30-ra kapott ki.

A Veszprémi kudarc az első két forduló, főleg a címvédő Magdeburg feletti, idegenbeli siker után érthetetlen.

És persze tanulságos, mert a GOG húszas kerete három svéd és két norvég kivételével csupa dán játékosból áll. Ezzel szemben a Veszprémben csak két magyar akad, Ligetvári Patrik és Nagy Benedek, utóbbi ráadásul jóindulattal is csupán epizodista.

A másik magyar csapat, a Pick Szeged szerdán remek játékkal, a norvég kapus, norvég Emil Kheri Imsgard vezérletével 34-27-re legyőzte a szintén dán Aalborgot, így három forduló után két pontja van az A csoportban.

 

Borítókép: Fabregas teljesítménye elfogadható volt, de ez kevés volt az üdvösséghez (Forrás: Telekom Veszprém)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.