Kinyílt a kecskeméti vasajtó, augusztus óta először nyert az NB I-ben a Szabó-csapat

Akárcsak a múlt héten, ezúttal is három gólt szerzett a Kecskemét a labdarúgó NB I-ben, de micsoda különbség, hogy ezúttal csak egyet kapott, nem pedig ötöt. Az előző idény ezüstérmese a ZTE elleni 3-1-gyel kikecmereghet a gödörből az NB I 11. fordulójában. A válogatott kerettag Horváth Krisztofer „két és fél” gólpasszt adott a ZTE elleni meccsen.

2023. 10. 28. 14:32
null
A kecskeméti alakulat fogadta a zalaegerszegi csapatot szombaton kora délután. Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskemét az előző fordulóban úgy kapott ki 5-3-ra az Újpesttől, hogy a fővárosi lila-fehér rivális 5-0-ra is vezetett a meccsen. Sokan már kongatták a vészharangokat az előző idény meglepetéscsapata, az ezüstérmes KTE háza táján, hiszen a legutóbbi hat bajnokiján csak egyetlen pontot szerzett Szabó István együttese. 

A válogatott Horváth Krisztofer volt a Kecskemét sikerkovácsa a ZTE ellen. Fotó: Kovacs Peter

A vezetődeztő azonban tiszta fejjel fogalmazott lapunknak a gárda helyzetéről:

– Higgadtan kielemeztük a meccset, én sem változtatok az eddigi stílusomon, nem kezdek el veszekedni, üvöltözni, részemről nem is lesz ebben változás. A szép szó vasajtót nyit, én is ezt vallom – árulta el ars poeticáját Szabó, s lám, a ZTE elleni bajnokin máris kinyíltak azok a vasajtók.

A 35. percben Tóth Barna érkezett kiválóan Horváth Krisztofer jobboldali beadásra, és a röviden a kapust megelőzve szerezte meg a vezető gólt – 1-0. Mivel ütközött a kapussal, vizsgálódott a VAR, de nem volt ok az ítélkezésre.

Az első félidő hosszabbításában meg is duplázta előnyét a Kecskemét, ezúttal a válogatott Horváth Krisztofer laposan középre lőtt labdájába Szabó Alex pörgetett bele gólt érdemlően – 2-0.

Majdnem triplázott gólpasszokból a válogatott játékos

A kegyelemdöfés a 73. percben érkezett, ekkor Zeke Márió talált a kapuba második kísérletre, miután az elsőt a védőbe lőtte, de visszapattant hozzá a labda. Igazán Horváth Krisztofer bánhatta, hogy Zeke nem elsőre talált be, mert így nem járt neki a gólpassz, amiből pedig a harmadikat oszthatta volna ki a meccsen.

A Zalaegerszeg a 82. percben Mance tizenegyesgóljával szépített, de ez csak szépségtapasz lehetett. A KTE augusztus óta először győzött az NB I-ben, és stabilizálta helyét a középmezőnyben, míg a ZTE kiesőhelyre csúszhat a forduló végére, s ez Boér Gábor vezetőedző állásába is kerülhet.

NB I, 11. forduló

Szombat
Kecskemét–ZTE 3-1 (2-0), Széktói Stadion, 2487 néző, jv: Rúsz, gólszerzők: Tóth B. (35.), Szabó A. (45.+4.), Zeke (72.), illetve Mance (82., 11-esből)
Fehérvár–DVTK 14.45
Puskás Akadémia–DVSC 17.00

Vasárnap
Mezőkövesd–MTK 13.15
Paks–Kisvárda 15.30
Ferencváros–Újpest 18.00

Borítókép: Augusztus óta először nyert meccset a Kecskemét az NB I-ben (Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.