Lisztes Krisztián sikertelenül hangolt a Ferencváros következő Kl-meccsére

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-0-ra kikapott Belgiumtól. A legnagyobb magyar lehetőség Lisztes Krisztián előtt adódott, de a Ferencváros támadója nem tudta bevenni a Genk-kapus hálóját, akivel jövő héten, a Konferencialigában is farkasszemet nézhet.

2023. 10. 17. 19:37
Gera Zoltán
Fotó: MLSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a magyar A válogatott kedd este az Eb-szereplés bebiztosításáért lép pályára Litvániában, az U21-es nemzeti csapat még az Európa-bajnoki selejtezők korai szakaszában jár. A Kazahsztán és a Málta elleni győzelmek, valamint a Skócia otthonában elszenvedett vereség után Gera Zoltán együttese kedd kora este Belgium ellen játszott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Gera kezdőcsapatában helyt kapott a Marco Rossitól kölcsönkapott Balogh Botond, ahogy Lisztes Krisztián is, akinek édesapja a Ferencváros másodedzője, Leandro társaságában nézte a lelátóról a mérkőzést.

U21-es válogatott, Lisztes Krisztián, Szlovákia
Lisztes Krisztián (23) és társai ezúttal nem ünnepelhettek gólt (Forrás: MLSZ)

A nem túl eseménydús első félidő legnagyobb helyzete éppen Lisztes előtt adódott, ám Kocsis Dominik passza után a Ferencvárostól jövőre Frankfurtba távozó Lisztes nem találta el jól a labdát, így nem lőtt gólt annak a Maarten Vandervoordtnak, akivel jövő héten, a Genk–Ferencváros Konferencialia-csoportmeccsen is szembetalálhatja magát. 

Balogh Botond szemmel láthatóan stabilitást adott a hátsó alakzatnak, amely négy napja hét perc alatt már két gólt is kapott Skóciában.

A második félidő sem bővelkedett a helyzetekben, a 72. percben viszont Olaigbe húszméteres löketébe Hegyi Krisztián csak beleérni tudott: vezetést szereztek a belgák.

A hajrában Hegyi bemutatott egy bravúrt, komoly egyenlítési lehetőségünk viszont már nem akadt, így Gera Zoltán együttese nem tudta borítani a papírformát.

U21-es Eb-selejtező
Magyarország–Belgium 0-1

A csoport állása
1. Spanyolország 9 pont/3 meccs, 2. Belgium 9/3, 3. Skócia 6/3, 4. Magyarország 6/4, 5. Kazahsztán 0/3, 6. Málta 0/4

A csoport első helyezettje kijut a 2025-ös Eb-re, a második helyezett a többi csoport eredményétől függően készülhet pótselejtezőre vagy közvetlenül az Európa-bajnokságra.

U19-es kudarc

Szintén pályára lépett kedden a magyar U19-es válogatott, amely 2-1-re kikapott Norvégiától, így az északiak és a rendező Lettország mögött, Gibraltárt megelőzve csak a harmadik helyen zárta csoportját, így nem jutott be az Eb-selejtező második, úgynevezett elit fordulójába.

Borítókép: Gera Zoltán összekapta a fiatalokat a skóciai vereség után (Forrás: MLSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.