Lovas sereg szállja meg a Keletit

A Magyar Lovassport-szövetségben regisztrált szabadidőlovasok száma meghaladja a 4500-at , ami majd kétszerese a szövetség szakágaiban versenyzőknek. A díjugratás, díjlovaglás és e kettő kombinációját jelentő lovas ügyességi számokban október 12-től, csütörtöktől vasárnapig a Nemzeti Lovardában rendezik a szabaidőlovasok harmadik országos bajnokságát.

2023. 10. 12. 19:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményre 250 lovat neveztek, amelyeken a mai számítások szerint négy pályán 800, jellemzően nem a saját, hanem a lovardája lován, a 6–18 éves korosztályokba tartozó gyerek összesen 1800 programot fog teljesíteni. A feladatok a szakági versenyekhez képest egyszerűbbek. Díjugratásban 90 cm a maximális magasság, díjlovaglásban az alapfok a szabadidős nehéz osztály.

Az ifi bajnokok és edzőik a Championátus eredményhirdetésekor. Az első helyezettek előtt középen Dallos Zsófia, a magyar díjlovagló-válogatott szövetségi kapitánya ül

Ez a szint éppen elég arra, hogy a tehetségek később az olimpiai szakágakban is sikereket érjenek el. Erre példa a rákoscsabai Peltz Fanni díjlovas esete, aki kisgyerek kora óta lovagol, mígnem másfél éve díjugratásban gyenge teljesítményű lovat kapott szüleitől. Fanni a szabadidősöknél megszerzett rutinjával a díjlovasszakágban gyorsan „közlegényből” egy év alatt „huszártisztté” emelkedett Sáripuszta Hadnagy nevű lován, és 15 évesen harmadik helyezést ért el az ifik között az október 8-i hétvégén 127 lóval rendezett díjlovas Championátus országos kategóriabajnokság középosztályában.

Borítókép: Peltz Fanni Sáripuszta Hadnagy nyergében

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.