Marco Rossi egyik kedvence hajmeresztő megoldásokat mutatott be

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Kecskemét 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Paks ellen. Mindkét gól kapushibából született, noha a Paks hálóőre, Szappanos Péter rendszeres tagja a válogatott keretnek, Marco Rossi az aktuális névsorba is nevezte.

2023. 10. 07. 22:26
null
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I tavalyi meglepetéscsapata, a Kecskemét négy egymást követő vereséggel a háta mögött készült a második helyen álló Paks fogadására. Mindkét oldalon pályára lépett olyan játékos, aki tagja aktuális válogatott keretének: a kecskemétiek közül Szalai Gábor és Horváth Krisztofer, a Paksból Szappanos Péter kapott meghívót.

Szappanos Péter
Szappanos Péter nem a Kecskemét ellen bizonyította, hogy miért rendszeres tagja Marco Rossi keretének (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A vendégek kapusa az első félidő legkülönösebb jelenetének főszereplője volt: Szappanos egy beadást fogott meg, ám közben saját kapujába hátrált. A magyar bajnokságban a gólvonal-technológiát nem használják, a VAR-vizsgálat alapján pedig a labda nem haladt túl teljes terjedelmével a gólvonalon.

Szappanos viszont sárga lapot kapott, miután igencsak berágott Tóth Barnára. A Kecskemét támadója a kapus kezeiből próbálta a kapuba fejelni a labdát.

A második félidőben először a hazai kapus, Varga Bence hibázott, aki Osváth Attila tizenhatoson kívül lövésénél a labda mellé nyúlt. A Paks védője több mint hat és fél év után lőtt ismét gólt az NB I-ben.

A Kecskemét azonban egyenlíteni tudott, s ez a gól is kapushibából született: Szappanos a saját fejére ütötte a labdát, majd sehogy sem találta meg a játékszert, Pálinkás Gergő viszont estében, a kapunak háttal gólt szerzett.

A hajrában a Paksnak volt több lehetősége, hogy kiharcolja a győzelmet, de maradt az 1-1, így a tolnaiak pontszámban ugyan beérték, de nem előzték meg az éllovas Ferencvárost, a Kecskemétnek viszont legalább a vereségsorozata megszakadt.

NB I, 9. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia–Kisvárda 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár, gólszerző: Golla (57.), kiállítva: Jovicic (74., Kisvárda) 

szombat:
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (0-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, jv.: Pintér, gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 84.)
Újpest–Diósgyőr 2-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Karakó, gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
Kecskemét–Paks 1-1 (0-0), Kecskemét, Széktói Stadion, jv.: Berke, gólszerzők: Pálinkás (74.), illetve Osváth (69.)

vasárnap:
Fehérvár–MTK 13.00
Ferencváros–Debrecen 16.30

Borítókép: Nagy küzdelem zajlott a pályán (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.