Nagy László a múlt, Fabregas a jelen a Barcelona–Veszprém párharcban

A Bajnokok Ligája történetében a Barcelona és a Veszprém versengése huszonöt mérkőzést ölel fel, a párharc fölényesen vezet a legtöbb egymás ellen lejátszott mérkőzések sorában. Az idei mérkőzés egyebek mellett azért is különleges, mert a mai játéknap előtt csoportelső katalánoktól a nyáron igazolt a Barcát kétpontos hátrányból üldöző Veszprémbe az olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis, Ludovic Fabregas.

2023. 10. 26. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már elmúltak azok az idők, amikor személye kölcsönzött némi pikantériát a Barcelona–Veszprém mérkőzésekhez. A Barcával két BL-t nyert korábbi kiváló jobbátlövő 2012-ben szerződött  az Építőkhöz, 2015-ben egy elveszített BL-döntőn is szerepelt egykori klubja ellen. A visszavonulása óta sportigazgatóként tevékenykedő Nagy óta is vannak játékosok, akik megjárták a BarcelonađVeszprém útvonalat. Például Ludovic Fabregas, aki éppen a nyáron költözött a királynék városába, és ma este (tv: 20.45, Sport 1) visszatér Barcelonába.  

Nagy László (jobbról a második) 2012-ben érkezett Veszprémbe a Barcelonától. Fotó: AFP

A Barca kiváló formának örvend, a legutóbbi harminc (!) mérkőzése közül csak egyet, a Bajnokok Ligája-elődöntőt veszítette el a későbbi győztes Magdeburggal szemben. Június óta nem tud hibázni, az eddigi öt csoportmérkőzését megnyerte a BL-ben, a hibátlan teljesítményének köszönhetően vezeti a B csoportot. 

A hazai bajnokságban kilenc meccset játszott az aktuális szezonban, ebből nyolcat megnyert, egy alkalommal, a CD Bidasoa Irun ellen viszont döntetlent ért el a korábbi veszprémi edző, Carlos Ortega csapata. 

A veszprémiek két spanyol légiósa, a nyáron igazolt kapus, Ignacio Biosca és az irányító, Agustin Casado is aláhúzta: csak hibátlan játékkal lehet esély a Barca otthonában. Biosca ennél is tovább ment.  

Biztos vagyok benne, hogy meglesz az esélyünk a győzelemre; ha azon a szinten játszunk majd, amire képesek vagyunk, sikerülhet. Tudjuk, hogy a Barca még nem veszített pontot ebben a szezonban, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy mi benne vagyunk abban a pár csapatban, amelyik le tudja győzni a katalán sztáralakulatot az idei mezőnyben. Szóval bízom benne, hogy talán haza tudjuk hozni a két pontot

– mondta a veszprémi klubhonlapon a honfitársát, Rodrigo Corralest az utóbbi időben kiszorító kapus. 

Előzés a láthatáron

A legutóbbi két BL-döntő résztvevője, a lengyel Kielce elleni idegenbeli döntetlen után a horvát NK Zagrebet fogadja a Szeged a Pick Arénában (tv: 18.45, Sport 1). A játéknap előtt a negyedik helyen álló horvát együttes két ponttal előzi meg a magyar ezüstérmest, tehát egy esetleges hazai sikere az első hat, azaz továbbjutó pozícióba repítené a jelenleg a csoportja utolsó előtti, hetedik helyen szerénykedő csapatot.

Casado sem igyekezett elhitetni a nyilvánossággal, hogy nála van a bölcsek köve. – A Barca lenyűgöző csapat, kiváló játékosokkal. Egyetlen másodpercre sem lankadhat a figyelmünk. Ha nyerni akarunk Barcelonában, akkor nagyon jól kell teljesítenünk – nyilatkozta Casado.

Érdekes adalék a mai rangadóhoz a francia kontingensek jelenléte: a hazaiaknál Dika Mem, Timothey N’Guessan, Melvyn Richardson, a veszprémieknél Nedim Remili, Kentin Mahé és a már említett Ludovic Fabregas. Talán ő lehet a nyerőember a korábbi csapata ellen.

Borítókép: Fabregas ismeri a Barcát (Fotó: Nemzeti Sport)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.