Neymar rettenetes hírt kapott, teljesen összetört emiatt

Beigazolódott, amire számítani lehetett. Neymar hétfőn elszenvedett sérülése súlyos, emiatt hosszú kihagyás vár az al-Hilal brazil futballistájára.

2023. 10. 19. 7:44
Neymar
Venezuelan referee Alexis Herrera (R) calls a foul against Brazil's forward Neymar (L) during the 2026 FIFA World Cup South American qualification football match between Uruguay and Brazil at the Centenario Stadium in Montevideo on October 17, 2023. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Uruguay elleni világbajnoki selejtezőben sok öröme nem lehetett a brazil válogatott szurkolóinak. A Selecao nem csak hogy 2-0-ra kikapott, a hétfői mérkőzésen sztárjátékosát, Neymart is le kellett cserélni, miután az első félidő hajrájában összecsapott Nicolás de la Cruzzal.

Azonnal tudni lehetett, hogy nagy a baj, mert a brazilok támadója nem a saját lábán, könnyesőben hagyta el a pályát. Szerdán pedig a klubja, az al-Hilal nyilvánosságra hozta, hogy térdében elülső keresztszalag-szakadást (ACL), valamint meniszkuszszakadást diagnosztizáltak.

A szaúdiak hozzátették, labdarúgójukat meg kell műteni, és bár a klub azt nem közölte, a 31 éves játékosra meddig nem számíthat, ám a sérülés jellege alapján Neymart várhatóan az idényben már nem látjuk futballozni.

A bejelentést követően a szélső is megszólalt, szomorú sorokkal üzent.

– Ez egy nagyon szomorú pillanat, az eddigi életem során a legrosszabb. Tudom, hogy erős vagyok, de ezekben az időkben a családom és a barátaim támogatására nagyobb szükségem van, mint valaha. Nem könnyű megsérülni, műtéten átesni, hogy aztán négy hónappal később újra ezt élje át az ember. De hiszek Istenben, az ő kezébe adom magam, és kérem, hogy adjon nekem erőt. Nektek pedig minden üzenetet köszönök – írta az összetört Neymar.

Az al-Hilalnak különösen nagy érvágás Neymar kiesése, a csapat ugyanis előző szezonbeli bronzérme után a szaúdi bajnokság éllovasa, de kilenc forduló után csak egy pont az előnye, toporognak mögötte a riválisok.

Borítókép: Neymar az Uruguay elleni világbajnoki selejtezőn sérült meg (Fotó: AFP/Pablo Porciuncula)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.