Újabb súlyos veszteség a magyar válogatottnak

Súlyosan megsérült Szikora Melinda térde az Odense–Bietigheim női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A magyar női kézilabda-válogatott kapusa kénytelen lesz kihagyni a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. Szöllősi-Zácsik Szandra kiesése után Szikora sérülése újabb érzékeny veszteség.

2023. 10. 30. 14:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiválóan, a klub történetében korábban nem látott győzelmi sorozattal kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportkört a német Bietigheim kézilabdacsapata. A két magyar játékost, a korábban a Ferencvárosban is védett rutinos Szikora Melindát és a 2018-ban junior világbajnoki címet szerzett Faluvégi Dorottyát foglalkoztató csapata öt győzelemmel rajtolt a BL csoportkörben. Szikora kiváló formának örvendett, nem véletlenül hívta meg a kapust Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a Norvégia és az Ausztria elleni Euro-kupamérkőzéseken szerepelt magyar válogatott keretébe. 

Szikora Melinda nem tud a válogatott rendelkezésére állni (Fotó: AFP)

Szikora egy ideig nem tudja segíteni a vasárnap a dán Odense otthonában 42-29-re kikapott, a Győr mögött a B csoport második helyén álló Bietigheim együttesét. A német bajnok és kupagyőztes Bietigheim bejelentette a honlapján, hogy a magyar kapus a mérkőzés első félidejében megsérült. „Szikora Melinda láthatóan súlyos térdsérülést szenvedett” – írták.
 A magyar válogatott bő keretében még négy kapus, Bíró Blanka (Ferencváros), Szemerey Zsófi (Mosonmagyaróvár), Janurik Kinga (Ferencváros) és Bukovszky Anna (Vác) szerepel. 

A november végén kezdődő, olimpiai kvalifikációs vb előtt komoly érvágás a válogatottnak Szikora kiesése. Szöllősi-Zácsik Szandra mellett ő a második hiányzó. A magyar válogatott november 5-én vasárnap Németország ellen Münchenben játszik felkészülési mérkőzést, majd a vb-rajt előtt Hollandiában játszik két edzőmérkőzést.

Borítókép: Szikora Melinda (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.