Az NFL döbbenetes bakit követett el + videók

Három nagy rangadót is rendeztek a NFL hét végi fordulóban. A Kansas City Chiefs Frankfurtban győzte le a Miami Dolphinst, a Philadelphia Eagles csoportrangadót nyert a Dallas Cowboys ellen, a Cincinnati Bengals pedig a Buffalo Bills ellen folytatta jó sorozatát.

2023. 11. 06. 13:54
Dallas Cowboys v Philadelphia Eagles
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - NOVEMBER 05: Jake Ferguson #87 of the Dallas Cowboys carries the ball against the Philadelphia Eagles during the second half at Lincoln Financial Field on November 05, 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. Mitchell Leff/Getty Images/AFP (Photo by Mitchell Leff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Mitchell Leff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFL alapszakaszának kilencedik fordulójában három nagy rangadót is rendeztek, az elsőt olyan helyszínen, ahol korábban még nem rendeztek NFL-meccset: a németországi Frankfurtban csapott össze a Kansas City Chiefs és a Miami Dolphins. Mindkét csapat 6-2-es mérleggel várta a meccset, s a címvédő Chiefs tudott előrébb lépni, már a félidőben 21-0-ra vezetett, végül 21-14-re nyert.

Buffalo Bills v Cincinnati Bengals NFL
A képen a Buffalo Bills szerez touchdownt, de a meccset a Cincinnati Bengals nyerte az NFL alapszakaszának kilencedik fordulójában (Fotó: Getty Images/AFP/Jeff Dean)

Történelme és jelene miatt is rangadó a Dallas Cowboys és a Philadelphia Eagles összecsapása. A ligaelső Sasoknál ezúttal is touchdownt szerzett AJ Brown, bár a rekordsorozata megszakadt. A leglátványosabb TD-elkapás azonban ezúttal csapattársa, DeVonta Smith nevéhez fűződött.

A Dallas nagy hajrával próbálta befogni a csoportriválist, de végül nem járt sikerrel, az Eagles továbbra is csak egyetlen vereséget szenvedett el az alapszakaszban.

A vasárnap esti rangadón az 1-3-as kezdés után zsinórban negyedik győzelmét aratta a Cincinnati Bengals, amely ezúttal be tudta fejezni a Buffalo Bills elleni, rossz emlékű párharc újabb felvonását.

Csak a lényeg maradt ki az NFL összefoglalójából

Bár kevésbé erős csapatok játszottak, de óriási izgalmakat hozott a Houston Texans és a Tampa Bay Buccaneers összecsapása. A floridaiak negyvenhat másodperccel a vége előtt szerezték meg a vezetést, de a Houstonnak ennyi idő is elég volt az újabb touchdownhoz.

Apró szépséghiba, hogy a győzelmet érő hatpontos kimaradt az NFL hivatalos összefoglalójából.

Azért van képi bizonyíték Tank Dell elkapására.

A mérkőzés további érdekessége volt, hogy a Houston rúgója megsérült, a futó Dare Ogunbowale pedig 2004 óta az első, nem rúgóként nevezett játékos lett, aki mezőnygólt értékesített az NFL-ben.

NFL, alapszakasz, 9. forduló

Pittsburgh Steelers–Tennessee Titans 20-16
Kansas City Chiefs–Miami Dolpins 21-14
Atlanta Falcons–Minnesota Vikings 28-31
Baltimore Ravens–Seattle Seahawks 37-3
Cleveland Browns–Arizona Cardinals 27-0
Green Bay Packers–Los Angeles Rams 20-3
Houston Texans–Tampa Bay Buccaneers 39-37
New England Patriots–Washington Commanders 17-20
New Orleans Saints–Chicago Bears 24-17
Carolina Panthers–Indianapolis Colts 13-27
Las Vegas Raiders–New York Giants 30-6
Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys 28-23
Cincinnati Bengals–Buffalo Bills 24-18
New York Jets–Los Angeles Chargers 6-27

A rájátszáskép

AFC
1. Kansas City Chiefs (7-2)
2. Baltimore Ravens (7-2)
3. Jacksonville Jaguars (6-2)
4. Miami Dolphins (6-3)
5. Pittsburgh Steelers (5-3)
6. Cleveland Browns (5-3)
7. Cincinnati Bengals (5-3)

NFC
1. Philadelphia Eagles (8-1)
2. Detroit Lions (6-2)
3. San Francisco 49ers (5-3)
4. New Orleans Saints (5-4)
5. Seattle Seahawks (5-3)
6. Dallas Cowboys (5-3)
7. Minnesota Vikings (5-4)

(Az első négy kiemelést mindkét főcsoportban a négy divíziógyőztes kapja.)

Borítókép: Óriási csatát vívott egymással a Dallas Cowboys és a Philadelphia Eagles (Fotó: Getty Images/AFP/Mitchell Leff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.