Taylor Swift megjelenését ünnepli az NFL, de akad kivétel

Az NFL alapszakaszának negyedik fordulójában a Kansas City Chiefs a vártnál szorosabb meccsen, 23-20-ra nyert a New York Jets ellen. A találkozót a lelátón izgulta végig Taylor Swift, az énekesnő ugyanis újabban a bajnoki címvédő Chiefs sztárjával alkot egy párt. Travis Kelce ezúttal nem tudta személyes touchdownnal megörvendeztetni barátnőjét, ugyanakkor Taylor Swift megjelenésének nemcsak a játékos, hanem az NFL is örül.

2023. 10. 02. 9:47
Kansas City Chiefs v New York Jets
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - OCTOBER 01: Singer Taylor Swift cheers prior to the game between the Kansas City Chiefs and the New York Jets at MetLife Stadium on October 01, 2023 in East Rutherford, New Jersey. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Elsa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az NFL a világ egyik legnépszerűbb sportligája, az elmúlt napokban szembesült vele, hogy a közösségi médiában van másik dimenzió is. Taylor Swift énekesnő közel tízszer annyi Instagram-követővel rendelkezik, mint az NFL (273 millió, illetve 28 millió követő), s még a ligának jobban kedvező X-en (ex-Twitter) is majdnem háromszor annyian követik Taylor Swift tevékenységét, mint az NFL-ét. A liga nem is óvatoskodik, az X-profiljának borítóképén az énekesnő szerepel, háromszor is.

Kansas City Chiefs v New York Jets Taylor Swift ott volt
Taylor Swift óriási küzdelmet láthatott a Kansas City Chiefs és a New York Jets meccsén (Fotó: Getty Images/AFP/Dustin Satloff)

Az egyébként is mindenről statisztikát vezető NFL a számok nyelvére is lefordította, mi történt Taylor Swift megjelenése óta. Az énekesnő párja, Travis Kelce legutóbbi két találkozóján szurkolt a helyszínen, s a Kansas City Chiefs meg is nyerte mind a két találkozót. Igaz, ez a teljes papírforma volt, hiszen a Chiefs bajnoki címvédő, s az előző körben a liga egyik leggyengébb csapata, a Chicago Bears ellen nyert, vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) pedig a sztárirányítóját vesztett New York Jets otthonában szerezte meg a győzelmet.

A meccs simának indult, a Chiefs 17-0-ra ellépett, ám ezután sokat hibázott a csapat, s a Jets 20-20-nál utolérte riválisát. Végül 23-20-ra nyert a Chiefs, így négy forduló után 3-1-es mérleggel a liga élmezőnyében áll.

Taylor Swift hozza a rajongókat

Az NFL nem véletlenül gyártja közösségi felületeire a Swift-tartalmakat, az énekesnő az Instagramon a top 10-be tartozik a követők száma alapján, s a liga nézői bázisának is jót tett Taylor Swift megjelenése.

– Tudtam, hogy biztosan felzúdulást okoz, de nem hiszem, hogy bárki gondolta, milyen messzire jut, s egyelőre nem is lassul az érdeklődési hullám – mondta Ian Trombetta, aki az NFL közösségi médiabeli marketingjéért felelős.

A Kansas City Chiefs az NFL-lel szemben igyekszik kerülni annak a látszatát, hogy túlságosan Taylor Swiftre koncentrálna, ennek ellenére a csapat követői bázisa 200 ezres ugrást tapasztalt az elmúlt héten.

A Jets elleni első touchdown után is azonnal Swiftre váltott a kamera.

Az érdeklődés nem csak a közösségi médiában mérhető le, a Chiefs és a Bears meccsét az átlaghoz képest 63 százalékkal többen nézték a 18–49 év közötti nők közül.

Nehéz megmondani, hogy a hullám meddig tarthat, már csak azért is, mert Swiftet néhány hónapja még egy másik sportág sztárjával, Fernando Alonsóval boronálta össze a bulvármédia, ám amíg tart, addig az NFL meg fogja lovagolni.

Két hibátlan csapat maradt

A többi mérkőzés közül fontos kiemelni, hogy a Buffalo Bills magabiztosan nyerte az eddig veretlen Miami Dolphins elleni rangadót. Kiegészítő emberként visszatért a pályára a Bills védője, Damar Hamlin, aki először játszott tétmeccset azóta, hogy januárban a pályán kellett újraéleszteni.

A Miami vereségével két hibátlan csapat maradt: a San Francisco 49ers simán őrizte meg veretlenségét, a tavalyi Super Bowl vesztese, a Philadelphia Eagles hosszabbítás után nyert a Washington Commanders ellen.

NFL, alapszakasz, 4. forduló

Péntek
Green Bay Packers–Detroit Lions 20-34

Vasárnap
Jacksonville Jaguars–Atlanta Falcons 23-7
Buffalo Bills–Miami Dolphins 48-20
Carolina Panthers–Minnesota Vikings 13-21
Chicago Bears–Denver Broncos 28-31
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 3-28
Houston Texans–Pittsburgh Steelers 30-6
Indianapolis Colts–Los Angeles Rams 23-29 (hosszabbítás után)
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 9-26
Philadelphia Eagles–Washington Commanders 34-31 (h. u.)
Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 27-3
Los Angeles Chargers–Las Vegas Raiders 24-17
Dallas Cowboys–New England Patriots 38-3
San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 35-16

Hétfő
New York Jets–Kansas City Chiefs 20-23

Kedd
New York Giants–Seattle Seahawks 2.15 (Aréna 4)

Borítókép: Taylor Swift ünnepel, italának színe illik új kedvenc csapatához (Fotó: Getty Images/AFP/Elsa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.