Alonso vigyorogva menekült, amikor az M4 Sport sarokba szorította + videó

A hét végén az Azeri Nagydíjjal folytatódik a Formula–1-es világbajnokság. Fernando Alonso remekül indította a vb-t, az Aston Martin kétszeres világbajnok pilótája mindhárom futamon harmadik lett, és a pontversenyben is a harmadik helyet foglalja el a Red Bull két versenyzője, a címvédő Max Verstappen és Sergio Pérez mögött. Alonso azonban nem csak emiatt van mostanában fókuszban.

Magyar Nemzet
Forrás: M4 Sport2023. 04. 28. 8:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves Fernando Alonso a közelmúltban szakított párjával, a Servus TV F1-es riporterével, Andrea Schlagerrel, de a média megneszelte, hogy vélhetően összejött a szintén nemrég szakító Taylor Swift amerikai énekesnővel. Ezt Alonso nem erősítette meg, de sokatmondó volt, amikor közzétett egy videót a TikTokon, melyen éppen Taylor Swift Karma című számát hallgatja, majd kacsint egyet.

Alonso
Fernando Alonso az M4 Sport kamerája előtt. Forrás: Boxutca

Mindezek után az M4 Sport riportere, Szeleczky Ádám nem hagyhatta ki a magas labdát, és az Azeri Nagydíj sajtónapján cselesen rákérdezett Alonsónál, meg tudna-e nevezni három Swift-számot. „Nem!” – felelte az arcán széles vigyorral a kétszeres világbajnok, majd menekülőre fogta.

Nem az M4 Sport volt az egyetlen érdeklődő a témában, előzőleg az F1 TV riportere is erről kérdezte a spanyol pilótát, ám ő sem tudott többet kihúzni belőle, csak pár mosolyt. „Nincs mit mondanom, pajtás” – reagált, hozzátéve: „Már válaszoltam erre!” Majd így folytatta: „Nincs mit mondanom. Már ez a bakui lebonyolítás is annyira bonyolult… – utalt a sprinthétvégék új lebonyolítására Alonso. – Biztosra veszem, hogy sok kérdésetek van.

Alonso amúgy a közösségi oldalán korábban megjegyezte: „33-nak érzem magam”. Másutt azt is jelezte, hogy „Versenyhét-éra” van, amivel vélhetően Taylor Swift Era-turnéjára utalt. Az énekesnő pedig történetesen 33 éves.

Természetesen a magánéleti érdeklődés mellett, előtt a „szakma”, Alonso remek szezonkezdése is szóba került. A kétszeres világbajnok elmondta, ő is tisztában van azzal, hogy tartósan fenntartani ezt a formát nem lesz egyszerű a fejlesztési verseny beindulásával. Ám bárhogy is alakul a folytatás, az Alpine-tól az Aston Martinhoz igazolt pilóta máris többet kapott új csapatától, mint remélte, amikor tavaly nyáron némi meglepetésre a zöldeket választotta.

Fernando Alonso: Minden jobb, mint vártam

– Nem, nem igazán számítottam erre. Akkor azt gondoltam, talán 2024-ben összejöhet egy dobogós eredmény, egy év fejlődés után, miután összeszoktunk a csapattal. De minden jobb, mint vártam. Az autó gyors, és jó alapot jelent a fejlesztéshez – mondta az M4 Sportnak.

Alonso arról is beszélt, szerinte mitől megy most ilyen jól az Aston Martinnak, mi a titka.

– Az éhség, a motiváltság, hogy nyerni akarunk. Ez a csapat mindig kis költségvetésből működött, mindig minden évet próbált túlélni. (Korábban Force India, majd Racing Point néven ismerhettük – a szerk.) Miután érkezett az Aston Martin és Lawrence Stroll, ez a csapat már valami nagyot akar elérni. Az emberek egyszerűen átvették ezt, lendületbe jöttek. Boldog vagyok most, nagyon büszke a csapatra. És Lawrence miatt is örülök, aki elindította ezt a projektet. Májusban kész lesz az új gyár, a csapat fiatal, lelkes, egy irányba húz, és pillanatnyilag ez egy boldog hely.

S mit hozhat a jövő?

– Szeretnénk fenntartani ezt a lendületet a gyárban, fejlesztéseket hozni. Az első már itt van, egy kisebb hátsó szárny. Kiderül, gyorsulunk-e az egyenesekben, ami az első versenyeken a gyenge pontunkat jelentette. Az autó folyamatosan alakul, a dolgok pedig az év során változnak. De mindenki ugyanazt csinálja: a Mercedestől is jó dolgokat hallani, a Ferraritól is. Erős ellenfeleink vannak, és ezek a csapatok hozzászoktak ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdenek. Számunkra minden új, gyors autónk van, és csapatként fejlődnünk kell minden területen – állapította meg Alonso.

Akit csapata Twitter-oldala szerint „mindenki szeret” – mindenki gondoljon arra, amire akar!

Borítókép: Fernando Alonso jó hangulatban érkezett Bakuba (Forrás: Twitter/Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.