A szívroham után öt percet adott volna a folytatásig az NFL

Miután Damar Hamlin szívrohamot kapott a pályán, félbeszakadt a Cincinnati Bengals és a Buffalo Bills NFL-rangadója. A mérkőzésen dolgozó kommentátor arról számolt be, hogy a liga illetékesei folytatni akarták volna a találkozót, a két vezetőedző viszont máshogy döntött.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 12:42
Zac Taylor Sean McDermott NFL
Zac Taylor Sean McDermott NFL Cincinnati Bengals Buffalo Bills 2023 Fotó: Getty Images/Dylan Buell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló jeleneteknek lehettünk szemtanúi a Cincinnati Bengals és a Buffalo Bills rangadóján. Utóbbi csapat játékosa, Damar Hamlin szívrohamot kapott a pályán, ott kellett újraéleszteni, mielőtt kórházba szállították.

A mérkőzésen dolgozó kommentátor szerint az NFL öt perc melegítési időt adott volna a folytatás előtt a csapatoknak, miután a mentő kigördült a pályáról Hamlinnel.

A két vezetőedző, Zac Taylor (Cincinnati) és Sean McDermott (Buffalo) viszont megbeszélték egymással, hogy az öltözőbe küldik játékosaikat. A két szakvezetőt ezek után telefonálni látták, vélhetően a ligairányítás képviselőivel közölték a közös döntésüket.

Az NFL utólag cáfolta az értesülést, de emlékezhetünk, hogy a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság és a dán hasonló esete után is jelentős eltérés volt az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) és a dánok beszámolója között. Azt a meccset egyórás csúszás után folytatták.

Az NFL eredeti menetrendje alapján vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) érne véget az alapszakasz, a Bengals és a Bills mérkőzése döntő jelentőségű lehet az amerikai főcsoport (AFC) első kiemelése szempontjából.

A Buffalo csapata hazautazott Cincinnatiből, ugyanakkor megadta a lehetőséget valamennyit játékosának, hogy a városban maradjon. A Bills elkapóját, Stefon Diggst látták is a kórházban, ahol Hamlin kritikus állapotban fekszik.

Borítókép: A kéz vezetőedző döntött a halasztásról (Fotó: Getty Images/Dylan Buell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.