Szívleállás egyenes adásban – megismétlődött Eriksen esete az NFL-ben

Damar Hamlin, a Buffalo Bills 24 éves játékosa egy ütközés után eszméletlenül terült el a gyepen a Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen a tengerentúli amerikaifutball-ligában, az NFL-ben. Megállt Hamlin szíve, ugyanúgy újra kellett éleszteni, miként Christian Eriksent a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A sportoló állapota jelenleg is válságos.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 8:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este a Buffalo Bills–Cincinnati Bengals NFL-alapszakaszmérkőzésen még az első negyedben Damar Hamlin egy 13 jardos passz után leütközte a Bengals elkapóját, Tee Higginst. A két játékos a földre került, Hamlin felállt, majd rögvest hanyatt esett. Megállt a szíve, csakúgy, mint Cristian Eriksennek a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ugyanolyan torokszorító jeleneteket láthattunk, mint másfél éve Koppenhágában. Hamlint mindkét csapat játékosai körbeállták, majd megkezdődött a küzdelem az élete megmentéséért. Hamlint a pályán újraélesztették, a Buffalo Bills tájékoztatása szerint a szívverése helyreállt, majd a sportolót mentőautóval a Cincinnati Egyetem Egészségügyi Központjába szállították további vizsgálatokra és kezelésre.

Az eset után a mérkőzést félbeszakították. A két csapat játékosai és edzői az öltözőbe vonultak, s nem is tértek vissza, a meccset nem folytatták, későbbi időpontra halasztották. Emlékezhetünk, másfél éve Koppenhágában más döntés született, akkor körülbelül egy óra múltán folytatódott a játék. 

„A gondolataink Damarral és a Buffalo Billsszel vannak” – áll az NFL hétfői közleményében. „További információval akkor szolgálunk majd, amint megbízható hírek állnak a rendelkezésünkre.” 

Jordon Rooney, Hamlin képviselője a következőt írta a Twitteren: „Az életfunkciói visszatértek a normális kerékvágásba. Elaltatták, hogy légzőcsövet helyezzenek le a torkán. Jelenleg vizsgálatokat végeznek rajta. Amint többet tudunk, jelentkezünk.”

Hamlint 2021-ben draftolta le a Bills a hatodik körben. Először az idei évad harmadik játéknapján volt kezdőjátékos a védelemben, amely pozíciót azóta is megtartotta.

Egyelőre nincs új időpontja a mérkőzésnek, amely az amerikai főcsoport végső helyezéseinek a szempontjából is fontos: a Bills 12/3-as, a Bengals 11/4-es győzelmi mutatóval áll.

Borítókép: A társak kétségbeesetten várták, sikerül-e újraéleszteni Hamlint (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.