Érik a negyedik, Michael van Gerwen felülírta Gerwyn Price balhéját

A holland Michael van Gerwen a belga Dimitri Van den Berghet 6-0-ra, az angol Michael Smith a német Gabriel Clemenst pedig 6-2-re ütötte ki a PDC dartsvilágbajnokság elődöntőjében, két roppant sima meccs után alakult ki tehát a finálé szereposztása. A kedd esti döntőnek egyértelműen a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen az esélyese, aki ismét félelmetes pontátlagot produkált, s ennek megfelelő határozott, sőt kihívó nyilatkozatot adott a találkozó után.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 7:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Smith egyre javuló formát nyújtva jutott be a döntőbe. Már-már feledésbe merült, hogy a legjobb 32 között 1-3-ról fordított a Martin Schindler ellen úgy, hogy a német játékosnak meccsnyila is volt. Ezután Smith 4-1-re verte sokak kedvencét, Joe Cullent, majd 5-3-re a presztízsmeccsé előléptetett Stephen Bunting elleni találkozót. Smith nem is titkolta utólag, hogy meg akarta alázni a földijét, ami ugyan nem sikerült, de továbbjutott.

Michael Smith Gabriel Clemens ellen nem forgatott ilyen tervet a fejében, de simán legyőzte német ellenfelét. Már az első két szettben is az angol volt jobb, de Clemens addig üggyel-bajjal tartotta magát. 2-2-es állás után aztán Smith lesöpörte az ellenfelét, zsinórban megnyert négy játszmával győzött 6-2-re. Íme, az utolsó leg vége:

Ha simának minősítjük a Michael Smith–Gabriel Clemens elődöntőt, akkor mit mondhatnánk a Michael van Gerwen–Dimitri Van den Bergh mérkőzésről? A nagy MVG 6-0-ra lemosta az ellenfelét, aki pályafutása legjobb eredményeként jutott el az elődöntőig. A holland a teljesítményével felülírta Gerwyn Price balhéját, újra a játékot helyezve az érdeklődés fókuszába.

 

háromszoros világbajnok (2014, 2017, 2019), Michael Smith eddig két finálét vesztett el (2019, 2022), egyet tehát éppen Van Gerwen ellen. Nem csak ez alapján a holland a favoritja a kedd esti finálénak.

Van Gerwen a torna során végig kiváló formát mutat, az elődöntőt 108,28-as átlagot szórva nyerte meg, Smith hasonló mutatója is jónak mondható, száz fölötti, de csak 101.85.

Van Gerwen nem a számokból indult ki, de roppant határozott, sőt már-már kihívó nyilatkozatot adott a meccs után.

– Mindent beleadtam, érzéssel játszom a világbajnokságon. Ez ugyan rengeteg energiát emészt föl, de képes vagyok rá. Fantasztikus érzés megtapasztalni, hogy a közönség mögöttem áll – kezdett bele MVG, majd a döntőről, Michael Smithről szólva így folytatta:

Nem fog megállítani, senki sem fog megállítani. A közönség megérdemel egy ilyen döntőt, ez jó a dartsnak.

Smith szerényen így reagált:

– A papírforma alapján Michael van Gerwen a döntő esélyese, de mindenkinek lehet rossz napja. Voltak már hullámvölgyeim a világbajnokságon, de mindig tovább tudtam lépni. Remélem, így lesz ez kedd este is.

Dartsvilágbajnokság, elődöntő:
Michael Smith (angol, 4. kiemelt)–Gabriel Clemens (német, 25.) 6-2
Michael van Gerwen (holland, 3.)–Dimitri Van den Bergh (belga, 15.) 6-0

Borítókép: Michael van Gerwen kirobbanó formában van (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.