Benedek Tibor megható szavai ma is Varga Zsolt fülében csengenek

A férfivízilabda-válogatott idén Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával újra világbajnok lett. Ez legutóbb 2013-ban, még Benedek Tibor kapitánykodása idején jött össze a csapatnak, aki játékosként Vargával együtt is nyert olimpiát, még 2000-ben Sydney-ben. A 2020-ban elhunyt Benedek Tibor iránymutatása ma is fontos jó barátja, Varga Zsolt számára.

Forrás: Mandiner2023. 11. 27. 10:35
Varga Zsolt
Budapest 20230705 Vízilabda válogatott edzés Fotó dömötör csaba Nemzeti Sport Varga Zsolt Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

idén, egy évvel a kinevezése után világbajnoki címre vezette a férfivízilabda-válogatottat, éppen úgy, mint tíz éve jó barátja, Benedek Tibor. Noha Benedek Tibor 2020-ban, fájdalmasan fiatalon elhunyt, a két pólóklasszis barátsága a mai napig nagyon fontos Varga Zsolt számára.

Benedek Tibor Varga Zsolt
Benedek Tibor és Varga Zsolt (balról a második és harmadik) a 2017-es masters világbajnoki címnél nagyobb sikert is ünnepelhetett közösen. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– A legnagyobb tanulás az volt számomra, hogy az idő illúzió, nem tudod, mennyi van még hátra. Egyszer a végén azt mondta nekem, amikor eléggé egzaltált állapotban voltam: a legfontosabb az, hogy jól legyél. A többi úgyis meg fog oldódni – idézi Benedek Tiborról Varga Zsoltot a Mandiner.

 

Varga Zsolt és Benedek Tibor barátsága

Varga Zsolt a férfivízilabda-válogatottat idén világbajnoki aranyéremre vezette szövetségi kapitányként, erre legutóbb tíz éve Benedek Tibor volt képes.

A két vízilabdázó 2000-ben Sydney-ben együtt nyert olimpiát – Benedek Tibor később a 2004-es és a 2008-as aranyérmes csapatnak is tagja volt.

Varga Zsolt a Csisztu Sport Cast portrébeszélgetésében az idei sikerről és a Benedekhez fűződő, már a középiskolába visszanyúló barátságáról is beszélt, s elárulta, a mai napig számít a 2020-ban elhunyt pólólegenda tanácsaira.

Borítókép: Varga Zsolt, a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.