Csányi Sándor is megszólalt a zárt kapus bolgár–magyar meccsel kapcsolatban

Csányi Sándor és az MLSZ kényszerhelyzetbe került: ha a magyar labdarúgó-válogatott a megváltozott körülmények hatására nem állna ki a bolgárok elleni november 16-án esedékes Eb-selejtezőre, a mérkőzésen 3-0-s bolgár győzelemmel írták volna jóvá az eredményt, és további büntetés is várna a magyar csapatra. Ezt a szempontot is mérlegelte a Magyar Labdarúgó-szövetség, amikor tudomásul vette, hogy Szófia helyett Plovdivban, ráadásul zárt kapuk mögött kerül sor az Eb-selejtezőre.

2023. 11. 06. 19:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport megkérdezte Csányi Sándort, az MLSZ elnökét a bolgár szövetség döntéséről, amely szerint zárt kapuk mögött játssza a november 16-i, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzését.

Magyarország Szerbia Puskás Aréna magyar szurkolók
A szurkolók itthonról szoríthatnak a válogatott sikeréért    Fotó: Mirkó István

– A bolgár szövetség arról tájékoztatta az UEFA-t, az UEFA pedig a magyar szövetséget, hogy a bolgár rendőrség nem tudja garantálni a mérkőzés zavartalan megrendezését, és csak nézők nélkül és Szófián kívül engedélyezi a mérkőzés megtartását. Az MLSZ az első perctől kezdve a leghatározottabban jelezte, hogy nem értünk egyet a változtatással, és számunkra kiemelten fontos a magyar szurkolók jelenléte a stadionban – mondta Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak. – Az UEFA azonban azt közölte, hogy csak rendőrségi engedély birtokában tarthatják meg a mérkőzést, és az új feltételek megfelelnek a helyszínekre vonatkozó előírásoknak, így az MLSZ-nek a szabályok szerint nincs módja elutasítani az UEFA döntését. Ha ezek után esetleg nem veszünk részt a mérkőzésen, akkor 3–0-s bolgár győzelemmel írják jóvá az eredményt, és további büntetés is várhat a magyar csapatra. Mindezek ismeretében – továbbá hangsúlyozottan a magyar csapat játékosainak a védelmében is – kényszerűen tudomásul vettük a döntést. Bár a meccsélményt nem lehet visszaadni, az MLSZ mindent megtesz, hogy a szurkolók kártalanítása rendben, igazságosan megtörténjen” – mondta a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor. 

Az MLSZ délutáni közleményében azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy „a hivatalos iratok gondos megőrzése mellett mondják le az esetlegesen már megvásárolt repülő- és vonatjegyeket, valamint szállásfoglalásukat, és kérjék vissza azok árát. Az MLSZ felvette a kapcsolatot az érintett légitársaságokkal annak érdekében, hogy ez a folyamat megfelelő ütemben menjen végbe. Amennyiben valakinek nehézsége van a fentiek szerinti eljárásban, az alábbi e-mail-címen jelezheti azt az MLSZ-nek: [email protected].”

Borítókép: Csányi Sándor (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.