Sztankovics a borzalmas kecskeméti pályán tehetetlennek érezte magát

Elnyelte a sár a Fradi játékosait Kecskeméten. Szó szerint, ugyanis a borzalmas állapotú, felázott pályán sokak szerint nem is szabadott volna megrendezni a mérkőzést, amelyen a KTE 2-1-re legyőzte az FTC-t az NB I 12. fordulójában vasárnap. Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a meccs után annak örült, hogy senkinek nem esett baja a saras pályán.

2023. 11. 05. 18:33
STANKOVIC, Dejan
Budapest, 2023. október 29. Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkettedik meccsén először kapott ki a Fradi élén Dejan Sztankovics, és valószínűleg nem gondolta volna, hogy ilyen körülmények között szenved vereséget. Mint beszámoltunk róla, a Kecskemét pályája gyakorlatilag alkalmatlan volt a játékra, a nagy esőzés után állt a víz a gyepen, a játékvezető mégis úgy döntött, hogy lesz meccs. Futball helyett sárbirkózás volt inkább, a KTE jobban alkalmazkodott a körülményekhez, és 2-1-re nyert.

Sárbirkózásra haosnlított a Kecskemét–Fradi rangadó, Sztankovics is panaszkodott emiatt. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Az elmúlt hónapokban megismerhettek. Soha nem sírok, nem keresek kifogásokat – idézte a Fradi.hu Dejan Sztankovics szavait. – Akik követték a meccset, láthatták, hogy végig a kispadon ültem. Nem tudtam érdemben mit hozzátenni egy ilyen pályán. Örülök, hogy senkinek nem esett komolyabb baja. Sok célunk van ebben a szezonban, sok helyen kell bizonyítanunk. Lehet, hogy a jövőben a meccsek előtt valakinek ellenőriznie kell a pályát, hogy alkalmas-e a játékra. Gratulálok az ellenfélnek, maximálisan alkalmazkodtak. Fontos három pontot hagyunk itt, de már a Genk elleni meccsre kell koncentrálnunk.

A Fradi legközelebb csütörtökön a Genk ellen hazai pályán lép pályára a Konferencialigában.

Sztankovics: Dibusz Marco Rossi rendelkezésére áll

Kecskeméten az egyetlen jó hír az lehetett a Fradinak, hogy Dibusz Dénes visszatért a kapuba a sérülése után, Sztankovics megerősítette, hogy a kapus jól van, aminek a lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is örülhetett.

– Dibusz mellett Botka is a magyar válogatott rendelkezésére áll – árulta el Sztankovics, mintegy megelőzve Rossi keddi kerethirdetését a novemberi Eb-selejtezőkre. – A mai meccset nem tudjuk elemezni, de mind Dibusz, mind pedig Botka rendben van. Mindketten fontos játékosai a válogatottnak.

Borítókép: Dejan Sztankovics először kapott ki a Fradi élén. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.