Dárdai Pál poénja bejött, fiatal kapusa lehúzta a rolót, ikszelt a Hertha

Ebben az idényben először játszott döntetlent a Dárdai Pál vezette Hertha a német labdarúgó másodosztályban. A Bundesliga II 12. fordulójában a berlini csapat 0-0-t ért el a Hansa Rostock otthonában. A csapata védekezése miatt korábban magát szégyellő Dárdai Pál büszke lehet, mert a héten két meccset is kapott gól nélkül hozott le fiatal kapusa, akit megviccelt a sajtótájékoztatón.

2023. 11. 05. 16:01
DÁRDAI Pál; TUCHEL, Thomas
München, 2023. május 8. Dárdai Pál, a Hertha BSC (j) és Thomas Tuchel, a Bayern München vezetõedzõje a két csapatnak a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzése után Münchenben 2023. április 30-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga II két „legőszintébb” csapata találkozott egymással a Rostock–Hertha meccsen, ugyanis a mezőnyben ez a két klub volt az egyedüli, amelyek egyszer sem játszottak döntetlent, így vagy úgy mindig eldőlt valaki javára a márkőzésük. A 12. fordulóban egymás ellen szakadt meg mindkét együttes sorozata, együttese öt győzelem és hat vereség után először játszott döntetlent a bajnokságban.

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál örülhet, egymás után kétszer játszott hiba nélkül a Hertha védelme. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Valójában közelebb állt a győzelemhez a Hertha, amely kétszer is a kapufát találta el a Kicker tudósítása szerint, de gólt nem tudott szerezni, így maradt a 0-0. Dárdai Pál fiai közül a védelemben Dárdai Márton végigjátszotta a találkozót, a másik két fiú, Palkó és Bence pedig sérülés miatt a keretben sem kapott helyet.

Szégyen után megoldás – összeáll a Hertha védelme

Dárdai Pál a múlt héten amiatt panaszkodott, hogy a csapata túl sok gólt kap, a Hertha védelme az első 11 fordulóban hússzor kapitulált, amiről a magyar edző azt mondta, hogy ezért szégyelli magát. Úgy tűnik, sikerült javítani a helyzeten, ugyanis a Hertha ezen a héten mindkét meccsét kapott gól nélkül hozta le.

Dárdai Márton a mezőny legjobbja

Szerdán Dárdai együttese az élvonalbeli Mainz ellen aratott 3-0-s sikert a Német Kupában, ami után a Bundesligában is rosszul teljesítő ellenfél edzője, Bo Svensson lemondott a posztjáról (jót tett a Mainznak a váltás, hiszen a csapat szombaton legyőzte a Lipcsét 2-0-ra a bajnokságban). Ezt követően most a Rostock ellen sem kapott gólt a Hertha, ami mindenképpen jó jel, s dicséri a védelemben játszó Dárdai Márton teljesítményét is, aki az Eredmények.com értékelése szerint a mezőny legjobb játékosa volt.

Dárdai Pál poénja jól sült el

Dárdai Pál a Rostock elleni meccs előtt megviccelte a kapusát, a mindössze 20 éves Tjark Ernst, aki még rutintalan a sajtótájékoztatókon, ezért arra kérte az újságírókat, hogy kérdezzenek tőle valami nehezet. Ezután arról kérdezték Ernstet, hogy milyen együtt készülni Marius Gersbeckkel, aki a nyári edzőtábor alatt összevert egy férfit az utcán, ami miatt bírósági ítélet született ellene, a Hertha azonban visszafogadta a balhés kapust.

– Nem igazán érdekel ez a dolog. Arra koncentrálok, hogy hétről hétre jól végezzem a munkámat, és erős támasza legyek a csapatnak – válaszolta Ernst, de Dárdai ezzel nem volt elégedett, így javított, szerinte ezt kellett volna mondania:

– Nem félek a többi kapustól. Nagyon tisztelem a kollégáimat és a képességeiket, ez hajt bennünket az edzéseken. Három nagyon jó kapusunk van, de jelenleg én vagyok az első számú, köszönöm a kérdést.

Dárdai poénja ült – nemcsak a teremben, hanem ezek után a pályán is, hiszen Ernst hiba nélkül védett a Rostock ellen.

Borítókép: Dárdai Pál nem csak Thomas Tuchellel tud viccelődni (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.