Óriási pofont kapott a Bayern München egy harmadosztályú csapattól

Bombameglepetés a labdarúgó Német Kupában: a 16 közé jutásért a Bayern München 2-1-re alulmaradt a harmadosztályú Saarbrücken vendégeként!

2023. 11. 01. 23:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München a 16. percben góljával megszerezte a vezetést a harmadosztályú Saarbrücken otthonában, de a hazai együttes egy védelmi hibát kihasználva még a szünet előtt egyenlített. A második félidőben hatalmas fölényben játszottak a bajorok, a házigazda azonban jól védekezett, és a 96. percben megszerezte a győztes gólt, 2-1-gyel kiejtette a sztárcsapatot. A Bayernből ráadásul kidőlt Matthijs De Ligt, aki az első hírek szerint  belső oldalszalag-sérülést szenvedett. 

Bayern München
Thomas Müller hiába szerzett vezetést, a Bayern München elbukott Forrás: X/FC Bayern München

– Mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy nyernünk kellett volna. Nincs magyarázat arra, hogy mi történt, de a mérkőzést egyáltalán nem vettük félvállról. Rendkívül csalódottak vagyunk – nyilatkozta Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője, aki azért is magyarázkodhat, hogy miért nem cserélte be a gólerős Harry Kane-t. Nos, mint kiderült, a mester ezzel meg akarta várni a hosszabbítást, mert ez lett volna az utolsó cserelehetősége, és nem tudta, hogy a játékosai milyen állapotban vannak a pályán...

Abból is balhé van, hogy a lefújás után csak csak Thomas Müller, Joshua Kimmich, Leroy Sané, Mathys Tel és Bouna Sarr ment oda a szurkolók elé, a többi játékos azonnal az öltözőbe vonult.

– A srácok ott voltak, megtették az utat és támogattak minket. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy ezt megköszönjük – bírálta az „elmenekülő” csapattársait Thomas Müller, aki gratulált a Saarbrücken csapatának, és azt mondta, hogy ők pedig nem játszottak okosan.

A által vezetett Hertha BSC bejutott a nyolcaddöntőbe. A magyar vezetőedző fia, Dárdai Márton kezdőként 75 percet játszott a találkozón, amelyen a másodosztályú berlini együttes 3-0-ra kerekedett az élvonalban nyeretlenül sereghajtó Mainz fölé. A sérült Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg és a Szalai Attilát a kispadon tartó Hoffenheim kiesett. Sallai izomsérülés miatt nem állt a Freiburg rendelkezésére, amely házigazdaként 3-1-re kapott ki a másodosztályú Paderborntól. A Hoffenheimnek a Borussia Dortmund otthonában kellett volna kiharcolnia a továbbjutást, ám 1-0-ra alulmaradt.

és csapata, a címvédő RB Leipzig még kedden esett ki, amikor 1-0-ra kikapott a Wolfsburg otthonában. Gulácsi végigvédte a találkozót, amelyen a sérülése után gyógyuló Orbán nem szerepelt. A sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin sem jutott a 16 közé, mivel 1-0-ra alulmaradt a Stuttgart otthonában.

Borítókép: Thomas Tuchel nem ért, hogy mi történt, és ezzel így vannak a Bayern München szurkolói is (Forrás. X/FC Bayern München)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.