Szoboszlai Dominik számára váratlan feladatot adott Jürgen Klopp

Szerda este az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Liverpool a Bornemouth vendége volt, a vendégeknél Szoboszlai Dominik, a hazaiaknál Kerkez Milos is ott volt a kezdőben. A meccset a Liverpool nyerte meg 2-1-re, Szoboszlai a 76. percig volt a pályán, ekkor lecserélték, Kerkez végigjátszotta a találkozót.

2023. 11. 01. 22:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt kérdés, hogy a meccs esélyese a Liverpool, még úgy is, hogy a Vörösök felforgatott összeállításban léptek pályára: Kelleher – J. Gomez, Matip, Quansah, Cimikasz – Elliott, Endo, C. Jones – Szalah, Gakpo, Szoboszlai. S ebből máris kitűnik, hogy Jürgen Klopp vezetőedző váratlan feladatot adott Szoboszlainak, a középpályást feltolta a csatársorba.

Szoboszlai Dominik
Szboszlai Domink a Liverpool harmadik számú szerelésében Forrás: X/Liverpool FC

A nap során megtudhattuk, hogy Szoboszlai rangos elismerésben részesült, a WhoScored szakportálnál bekerült a Premier League 2023–2024-es idényének októberi álomcsapatába, a Liverpoolból egyedüliként. A Ligakupa-meccsen ő végezte el a kezdőrúgást, és ahogyan arra számítani lehetett, a vendégek irányították a játékot. A 31. percben Gakpo góljával meg is szerezték a vezetést, s a félidőben is 1-0-ra vezetett a labdát hetven százalékban birtokló Liverpool. Szoboszlainak volt egy lövése, amely centikkel kerülte el a kaput, a túloldalon Kerkez pontosabban célzott, de Kelleher védett. Fordulás után sokkal bátrabb lett a Bornemouth játéka, erre reagálva a 61. percven Klopp hármas cserét hajtott végre: Endót Alexander-Arnold, Jonest Mac Allister, Elliottot Darwin Núnez váltotta.

Szoboszlai a 76. percig volt a pályán

Három perc múlva viszont egyenlítettek a hazaiak, Kluivert vette be közelről a Pool kapuját (1-1). A Bornemouth szurkolói azonban nem sokáig örülhettek, mert a 70. percben Darwin Núnez szenzációs gólt szerzett, egy csel után 14 méterről, balról a jobb felső sarokba csavarta a labdát (1-2). A  76. percben Klopp lecserélte Szoboszlait, aki a második félidőben jóval kevesebbet találkozott a labdával, mint az elsőben, Gravenberch érkezett a helyére. A folytatásban az eredmény már nem változott – végig a pályán volt –, a Liverpool 2-1-re győzött, így bejutott a legjobb nyolc közé a Ligakupában.

S két nagy meglepetés:  a címvédő Manchester United búcsúzott, miután az előző kiírás fináléjának „visszavágóján” hazai pályán 3-0-ra kikapott a Newcastle Unitedtől; a West Ham United pedig otthon 3-1-re legyőzte az Arsenalt.

FRISSÍTÉS!

Borítókép: A Liverpool bejutott a negyeddöntőbe az angol Ligakupában (Forrás: X/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.