Szoboszlai Dominiknek nem ízlett az új szerepkör, le is húzták + videó

Amint arról beszámoltunk, szerda este az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Liverpool a Bornemouth vendége volt, és 2-1-es győzelemmel jutott tovább. Jürgen Klopp vezetőedző Szoboszlai Dominik számára új feladatot adott, a magyar válogatott csapatkapitányát a csatársorba tette, de ez nem igazán vált be.

2023. 11. 02. 8:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerda éjjel véget ért találkozón a vendégeknél a hazaiaknál is ott volt a kezdőben, utóbbi végig is játszotta a mérkőzést, a Liverpool légiósa pedig 76 perc játéklehetőséget kapott, akkor Gravenberch érkezett a helyére. Jürgen Klopp vezetőedző az Európa-ligában és a Ligakupában is szeret kísérletezgetni, illetve a kulcsembereit pihentetni, s lehetőséget ad a fiataloknak. Így például most a védelembe bekerült a mindössze húszéves angol Jarell Quansah, aki remekül helytállt, a Liverpoolecho 9-es osztályzatot adott neki, a lap szerint egyértelműen ő volt a mezőny legjobbja. A Bornemouth hiába próbálta nála áttörni a védelmet, Quansah magabiztos volt, jól hozta ki a labdákat, nagyszerű teljesítményt nyújtott – áll az indoklásban.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (Forrás: X/Liverpool FC)

„Szoboszlai kezdetben kissé elveszettnek tűnt a jobb szélen” 

Kloppnak az a húzása viszont láthatóan nem jött be, hogy Szoboszlai Dominik számára új feladatot adott, a középpályást a csatársorba tette. A Liverpoolecho is csak 6-os osztályzatot adott neki, rajta kívül még Cimikasz és Endo kapott ilyen értékelést a kezdőcsapat tagjai közül.

„Kezdetben kissé elveszettnek tűnt a jobb szélen, de volt egy veszélyes lövése. A második félidőben visszatért szokásos középpályás szerepébe, de nem volt hatékony” – írja a liverpooli lap.

(A nap során egyébként megtudhattuk, hogy Szoboszlai rangos elismerésben részesült, a WhoScored szakportálnál bekerült a Premier League 2023–2024-es idényének októberi álomcsapatába, a Liverpoolból egyedüliként.)

A csapat teljes bizonyítványa a Bornemouth elleni meccsen:

Caoimhin Kelleher 7
Joe Gomez 7
Joel Matip 7
Jarell Quansah 9
Kosztasz Cimikasz 6
Wataru Endo 6
Harvey Elliott 7
Curtis Jones 8
Szoboszlai Dominik 6
Mohamed Szalah 7
Cody Gakpo 7

cserék:
Darwin Núnez (Elliott helyett, 61. perc) 8
Alexis Mac Allister (Jones helyett, 61.) 7
(Endo helyett, 61.) 7
Ryan Gravenberch (Szoboszlai helyett, 76.) 6
Diogo Jota (Gakpo helyett, 81.) –

A Liverpool góljait Gakpo és Darwin Núnez szerezte. Utóbbi találata parádés lett:

A mérkőzés összefoglalója, Szoboszlai lövése, amelyből majdnem gól lett, 3:30-nál:

A Ligakupa negyeddöntőjében a Liverpool azt a West Ham Unitedet fogadja majd az Anfielden, amely tegnap este 3-1-es győzelemmel búcsúztatta az Arsenalt. A további párosítások: Everton–Fulham, Chelsea–Newcastle United, Port Vale (III.)–Middlesbrough (II.).

Borítókép: Ez most nem Szoboszlai Dominik meccse volt (Forrás: X/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.