Dárdai Pál a fia segítségével győzte le a szégyent, újra nyert a Hertha

Fontos győzelmet aratott a Hertha Berlin a Bundesliga II 11. fordulójában szombat délután, amikor Dárdai Pál csapata a Paderborn ellen nyert 3-1-re hazai pályán. A csapat magyar vezetőedzője a kapott gólok száma miatt szégyenkezett a meccs előtt, s a védelmet saját fiával stabilizálta: Dárdai Márton a középpályáról visszalépve újra a védelemben kapott szerepet.

2023. 10. 28. 15:05
DÁRDAI Pál
Berlin, 2023. május 20. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje (k) megöleli a csapat kabalafiguráját, Hertinhót a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Hertha BSC VfL Bochum mérkõzés után Berlinben 2023. május 20-án. A Hertha 1-1-es döntetlent játszott és ezzel búcsúzik az elsõ osztálytól. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz forduló alatt 19 gólt kapott a Hertha ebben az idényben a német másodosztályban, és a védelem ingatagsága a múlt héten három pontba került: a Nürnberg otthonában hiába vezetett félidőben 1-0-ra együttese, végül simán kikapott 3-1-re.

DÁRDAI Márton
Dárdai Márton újra a Hertha védelmében kapott szerepet. Fotó: EPA/Clemens Bilan

– Szégyellem magam, ez túl sok – nyilatkozta Dárdai Pál a Paderborn elleni meccs előtt a Hertha kapott góljaira utalva. – Ez technika hibákból, a koncentráció hiányából adódik. Ezen változtatnunk kell.

Bejött a húzás, ennek is köszönhette sikerét a Hertha

A változtatás megtörtént: Dárdai a középső fiát, Mártont visszahúzta a védelem közepére a csapatkapitány, Toni Leistner mellé, így próbálta stabilizálni a védelmet. Dárdai Márton alapember a Herthában, az összes eddigi bajnokin kezdő volt, így volt ez a Paderborn ellen is, de az idény korábbi mérkőzései többségében védekező középpályásként szerepelt.

Bejött Dárdai húzása, a Hertha félidőben 2-0-ra vezetett Tabakovics (11.) és Kenny (45+3.) góljaival. A második félidő elején ugyan szépített a Paderborn a 47. percben, de a Hertha az 55. percben Tabakovics újabb góljával gyorsan visszaállította a megnyugtató, kétgólos előnyt.

Dárdai Bence elterült a földön, aggódhattunk érte

Aggodalomra mégis volt némi ok a hajrában, hiszen Leistner második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott a 86. percben, a Hertha pedig láthatóan elfáradt. Ezzel azonban nem tudott élni a Paderborn, maradt a 3-1.

Dárdai Márton végigjátszotta a meccset, volt több nagy, fontos blokkja. Öccse, Dárdai Bence az 54. percben állt be, a vége felé egy belépő után elterült a földön, de sántikálva visszatért a pályára, talán nem sérült meg komolyabban.

Győzelmével a Hertha továbbra is tartja a hektikus formáját: az idényben öt győzelme és hat veresége van, döntetlent még nem játszott. Dárdai Pál csapata ideiglenesen a hetedik helyig ugrott előre a tabellán, de a helyzete még változhat a forduló végéig.

Borítókép: Dárdai Pál győzelemnek örülhetett Berlinben (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.