A Fradi-siker titka: „Az őrületbe akartuk kergetni a Győrt”

A Ferencváros 28-22-re nyert a női kézilabda-bajnokság csúcsrangadóján a Győr ellen. Az FTC védelmének meghatározó embere, Tomori Zsuzsanna kiemelte, teljesült a kívánságuk, hiszen az első perctől kezdve az őrületbe akarták kergetni a Győrt. Allan Heine, az FTC edzője a népligeti közönség támogató erejét hangsúlyozta. A vesztes fél sportszerűen értékelt.

2023. 11. 15. 21:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO 2019 decembere óta háromszor járt a Népligetben, és mindháromszor kikapott a Ferencvárostól a női kézilabda NB I rangadóján. 2023. november 15-én sem szakadt meg a Győr rossz sorozata, a Fradi 28-22-re nyert a női kézilabda NB I slágermérkőzésén. A Ferencváros védelmének oszlopa, Tomori Zsuzsanna büszke a csapatára, szerinte teljesült az, amit elterveztek: – A védekezés volt a kulcs. Bíró Blanka nagyon jó napot fogott ki a kapuban, és támadásban is mutattunk szép dolgokat. Arra készültünk, hogy őrületbe kergessük a Győrt. Tudtuk, hogy nagy lökést adhat nekünk, ha meg tudjuk nyerni ezt a meccset. Az ETO legyőzésével nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé, bár még hátra van a Mosonmagyaróvár és a Debrecen elleni idegenbeli meccsünk, és mindkettő nagyon nehéznek ígérkezik. Mindenesetre ma megmutattuk, hogy erős a csapatunk – mondta Tomori, aki annak idején három BL-t is nyert az ETO-val.

Bíró Blanka zseniálisan védte a Ferencváros kapuját (Fotó: Mirkó István)

Allan Heine, az FTC edzője a közönség támogatását emelte ki: – Remekül érzem magam a győzelmünk után. Elégedett vagyok, és rendkívül büszke vagyok a játékosaimra. A közönség hihetetlen atmoszférát teremtett, ebből nem csak a játékosok, én magam is tudtam töltekezni.

A Győr edzője, Ulrik Kirkely gratulált a Ferencvárosnak. – Megérdemelten nyert az ellenfelünk. Nekünk nem sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk.

Kirkely sportszerűen értékelt (Fotó: Mirkó István)

Az ETO csapatkapitánya, Kari Brattset nem titkolta az érzéseit: – Rendkívül csalódott vagyok, nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna. Tudtuk, hogy az FTC jó csapat, nem könnyű ellene játszani. Sajnos ez be is bizonyosodott.  

Borítókép: Tomori Zsuzsanna (középen) remekül védekezett a Győr ellen (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.