Golovin megvárta a Fradi–Győrt, másnap kihirdette a vb-re utazó keretet

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette a keretét a november 29. és december 17. között Dániában, Norvégiában és Svédországban sorra kerülő női kézilabda-világbajnokságra. A külföldön játszók közül csak Papp Nikoletta került az utazó névsorba, a napokban megsérült a német Bietigheim szélsője, Faluvégi Dorottya lemarad a vb-ről.

2023. 11. 16. 17:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajnos Janurik Kinga sérülése nem jött rendbe, nem lehet ott a vb-n, és Faluvégi Dorottya is megsérült – mondta Golovin Vlagyimir a kézilabda-szövetség honlapján. – Rossz hír, hogy Faluvégi Dorottya sem tarthat velünk, a térdének állapota kluborvosa és dr. Lohner Balázs keretorvos szerint sem terhelhető olyan módon, hogy sérülésveszély nélkül játsszon a világbajnokságon. Természetesen a munkát megkezdő 18 kerettaggal és a stábbal együtt mindent megteszünk, hogy sikeresen szerepeljünk, hiszen mindenkinek az a vágya, hogy ott lehessünk az olimpiai selejtezőn, majd a párizsi olimpián. Tíz napunk lesz együtt készülni a nyitómérkőzésig, ahol már a lehető legjobb formában kell játszanunk, hiszen a lebonyolítás miatt elképzelhető, hogy minden gól számítani fog a kvalifikáció szempontjából.  

VLAGYIMIR, Golovin
Golovin keretében nincsen sok meglepetés    Fotó: MTI/ Illyés Tibor

Az októberben leadott 34 fős keretet most szűkítette 18 fősre a kapitány, akinek meg volt kötve a keze, hiszen sérülés miatt a már említett Janurik Kinga és Falvégi Dorottya mellett Szöllősi-Zácsik Szandra és Szikora Melinda sem lehet ott az olimpiai kvalifikációs világversenyen. Bekerült a válogatottkeretbe a vb-újonc váci kapus, Bukovszky Anna, a kisvárdai átlövő, Juhász Gréta, és a Ferencváros ifi Eb-győztes irányítója, Simon Petra.

A válogatott november 20-án kezdi meg a felkészülést Telkiben, november 24-én utazik Hollandiába, ahol két felkészülési mérkőzést játszik a házigazdákkal, majd november 30-án kezdi meg vb-szereplését a svédországi Helsingborban Paraguay ellen. 

Borítókép: A vb-keret (Forrás: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.