Három csapat már ma továbbjutást ünnepelhet a Bajnokok Ligájában

A hét közben a Bajnokok Ligája kerül főszerepbe az európai labdarúgásban, és az első játéknapon, ma a Manchester City, az RB Leipzig és a Barcelona is révbe érhet. Ez a három csapat már most továbbjuthat a jövő évi folytatásba, két csoportban viszont egyelőre biztosan nem dőlnek el a legfontosabb kérdések.

2023. 11. 07. 4:45
FBL-EUR-C1-YOUNG BOYS-MANCITY Young Boys' Portugese forward #77 Joel Monteiro (L) fights for the ball with Manchester City's Dutch defender #06 Nathan Ake during the UEFA Champions League Group G football match between Young Boys (SUI) and Manchester City (ENG) at The Wankdorf Stadium, in Bern on October 25, 2023. (Photo by GABRIEL MONNET / AFP) Fotó: Europress/AFP/Gabriel Monnet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A papírforma alapján a Bajnokok Ligáját tekintve ma a Manchester City szurkolói továbbjutást ünnepelni mennek ki az Etihad stadionba. Josep Guardiola csapata három kör után százszázalékos teljesítménnyel áll a G csoport élén, hazai pályán a mindössze egypontos svájci Young Boys együttesét fogadja, amelyet a nyitányon idegenben 3-1-re legyőzött – nincs semmi, ami a vendégek sikere vagy akár pontszerzése mellett szólna. Az angolok ráadásul remek formában futballoznak mostanában, szombaton például a Premier League-ben 6-1-re lépték le a Kerkez Milost is bevető Bournemouth-t, előtte pedig az Old Traffordon győzték le simán a városi rivális Manchester Unitedet. Ugyanakkor a City vezéráldozatot szenvedett el a szombati találkozón, a kezdőcsapat tagjaként pályára futó Erling Haaland a második félidőre már nem jött ki.

és Josep Guardiola  Fotó: AFP

Mint kiderült, a norvég csatárnak még az első félidőben aláfordult a bokája, ezért Pep Guardiola a második játékrészre már nem küldte ki a támadót. Egyelőre nem tudni, hogy Haaland ott lehet-e kedd este a svájci Young Boys elleni BL-meccsen.

– Vasárnap beszéltem vele, és már sokkal jobban érezte magát, mint szombaton. Nem fogom erőltetni, hogy játsszon kedden, ha azt mondja, hogy rendben van, és nem érez fájdalmat, akkor meggondolom a szerepeltetését, mert a következő, vasárnapi meccsünkig több ideje lesz regenerálódni, mint ha szerdán játszanánk – fogalmazott Josep Guardiola. – Szeretnénk már kedden biztossá tenni a továbbjutásunkat, sokat jelentene a csapatnak. Bejutni az egyenes kieséses szakaszba mindig sikert jelent.

 

Ugyanebben a csoportban ünnepelhet az RB Leipzig is, ám a német csapat kilátásai nem annyira jók, mint a Manchester Cityé. még lábadozik a sérüléséből, egész biztosan ismét kispadozik majd, de a lipcseiek elsősorban nem ezért állnak roppant nehéz feladat előtt, hiszen a szerb Crvena zvezda otthonában senki sem mehet biztosra. A Leipzig különösen nem, ha azt nézzük, hogy csúnyán botlott a Bundesliga hétvégi fordulójában, amikor is váratlan vereséget szenvedett, a játéknap előtt egyedüliként nyeretlen Mainz otthonában kapott ki 2-0-ra. Ezzel együtt, ha tud győzni Belgrádban, és a City hozza a papírformát, akkor az angolokkal együtt továbbjut a kieséses szakaszba.

A Barcelonának a döntetlen is jó

Ez megtörténhet a H csoportban eddig minden meccsét megnyerő Barcelonával is. A katalánok helyzete annyival könnyebb, hogy nekik már egy döntetlen is elég lenne az üdvösséghez a Sahtar Donyeck ellen, az ukránok a háború miatt semleges helyszínen, Hamburgban fogadják Xavi Hernández csapatát. Izgalmas csata várható, Barcelonában a két fél küzdelmes találkozót vívott egymással, a spanyol bajnok nagy nehezen nyert 2-1-re.

Real Sociedad v FC Barcelona - LaLiga EA Sports
Joao Felix a Barcelona sikerének a záloga lehet  Fotó: Jose Breton/Europress/AFP/Jose Breton 

Az E csoportban a Feyenoord, az Atlético Madrid és a Lazio még okkal reménykedhet az első két hely valamelyikének az elcsípésében, az olasz és a holland csapat éppen egymás ellen játszva tehet lépést felé, a spanyolnak könnyebb dolga ígérkezik a mindössze egy ponttal szerénykedő skót Celtickel szemben. Nem dőlhet el még semmi az F csoportban sem, ebben a kiegyensúlyozott négyesben még a PSG, a Dortmund, a Newcastle és a Milan is versenyben van és marad is, bár az olasz csapatnak ehhez nem szabad kikapnia a San Siróban a franciától, a Dortmund és a Newcastle célja pedig a lépéselőny megszerzése a másikkal szemben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, kedd. E csoport: Atlético Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 21.00, Lazio (olasz)–Feyenoord (holland) 21.00 (tv.: Sport2), a csoport állása: 1. Feyenoord 6 pont, 2. Atlético Madrid 5, 3. Lazio 4, 4. Celtic 1; F csoport: Borussia Dortmund (német)–Newcastle United (angol) 18.45 (Sport2), AC Milan (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 21.00 (M4 Sport), a csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 6 pont, 2. Borussia Dortmund 4, 3. Newcastle United 4, 4. AC Milan 2; G csoport: Manchester City (angol)–Young Boys (svájci) 21.00 (Sport1), Crvena zvezda (szerb)–RB Leipzig (német) 21.00, a csoport állása: 1. Manchester City 9 pont, 2. RB Leipzig 6, 3. Young Boys 1, 4. Crvena zvezda 1; H csoport: Sahtar Donyeck (ukrán)–Barcelona (spanyol), Hamburg 18.45 (Sport1), FC Porto (portugál)–Royal Antwerp (belga) 21.00, a csoport állása: 1. FC Barcelona 9 pont, 2. FC Porto 6, 3. Sahtar Donyeck 3, 4. Royal Antwerp 0.

Borítókép: A kék mezes Manchester City egyszer már legyőzte svájci ellenfelét (Fotó: Europress/AFP/Gabriel Monnet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.