Kerkez Milos újra kezdett, de alaposan kitömték a csapatát

Mindkét manchesteri csapat győzött a Premier League 11. fordulójában. A Manchester United a 91. percben szerzett góllal csikarta ki a három pontot a Fulham ellen, a címvédő Manchester City viszont lemosta a pályáról a Bournemoutht. Kerkez Milos végigjátszotta a mérkőzést, de ebben most nem sok öröme lehetett.

2023. 11. 04. 17:58
Kerkez Milos Manchester City
Manchester City's Portuguese midfielder #20 Bernardo Silva (L) and Manchester City's Spanish midfielder #16 Rodri (C) vie with Bournemouth's Hungarian defender #03 Milos Kerkez during the English Premier League football match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 4, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Premier League első kilenc fordulójában kivétel nélkül a Bournemouth kezdőcsapatában kapott helyet, legutóbb viszont csak csereként számolt vele Andoni Iraola. A piros-feketék akkor, az újonc Burnley ellen szerezték első győzelmüket az idei kiírásban, Kerkez Milos viszont a tizenegyedik fordulóban, a Manchester City ellen visszakerült a kezdő tizenegybe.

Jérémy Doku Manchester City Kerkez Milos csapata ellen
Jérémy Doku tartása megoldhatatlan feladatot jelentett Kerkez Milos csapatának (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A mérkőzésen kiderült, hogy a kiesés ellen küzdő Bournemouth és a bajnoki címvédésre törő Manchester City nincs egy súlycsoportban. Pep Guardiola csapata lényegében egykapuzott, s a katalán mester nyugodtan megtehette a félidőben, hogy a nehezebb meccseket szem előtt tartva lekapja a pályáról a világ legjobb csatárát, Erling Haalandot.

Igaz, a Bournemouth ellen nem is ő játszott a legjobban az égszínkék sztárgárdából, hanem a belga Jérémy Doku. Ő lőtte az első gólt, majd nagyszerű cselek után a második találathoz ő adta a gólpasszt Bernardo Silvának.

A harmadik találat ismét Doku lövéséből született, de ekkor is csak asszisztot könyveltek el a neve mellé, a bomba ugyanis csapattársa, Manuel Akanji hátán kissé megpattant, így a svájci védő lett a gólszerző.

Kerkez Milos segítségét várja

A Bournemouth nem adta fel, küzdött, de ezen a napon ennél többen nem reménykedhettek a csapat szurkolói. Kerkez Milos végigjátszotta a meccset, a magyar válogatott védőt egyik gólért sem lehet felelősségre vonni, Doku elsősorban nem az ő oldalán villogott.

A második félidőben már a Bournemouth is érezte, hogy nincs veszítenivalója, kicsit bátrabban futballozott, a Chelsea-nevelésű, a Liverpoolban is megfordult Dominic Solanke lesgólig és kapufáig is eljutott.

A találkozó negyedik szabályos gólját is a Manchester City szerezte, a csereként beállt Phil Foden is kapott egy gólpasszt Dokutól, de a vendégeknek is összejött egy érvényes találat, a szintén csereember, a kolumbiai Luis Sinisterra révén.

A kiütést így sem úszták meg a vendégek, Doku negyedik gólpasszát hosszú indításból adta Silvának, aki elegáns emeléssel zárta le az akciót, majd Nathan Aké előrevetődve fejelt a román kapus, Radu kapujába.

Sima győzelmével a Manchester City átmenetileg a tabella élére állt, az eddigi éllovas Tottenham a forduló hétfői zárómeccsét játssza a Chelsea ellen. A Bournemouth maradt tizenhetedik, Kerkezéknek vasárnap apró segítséget nyújthat Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool, ha nyer a Luton Town ellen. Utóbbi pontszerzése esetén kieső helyre taszítaná a Bournemoutht.

Erik ten Hag maradhat a Manchester United kispadján?

A forduló nyitómérkőzésén a másik manchesteri csapat sokkal nehezebben gyűjtötte be a három pontot. Az állásáért küzdő holland vezetőedző, Erik ten Hag a 91. percben könnyebbülhetett meg kissé, amikor Bruno Fernandes átlövése utat talált a hazai pályán játszó Fulham kapujába.

A londoniak a második félidő nagy részében fölényben játszottak, több lövéssel próbálkoztak, így a kedvező eredmény ellenére a mérkőzés biztosan nem tette sziklaszilárddá Ten Hag helyét a Manchester United kispadján.

A forduló rangadóján a Newcastle United 1-0-ra legyőzte az Arsenalt.

Premier League, 11. forduló

Szombat
Fulham–Manchester United 0-1
Manchester City–Bournemouth 6-1
Brentford–West Ham United 3-2
Burnley–Crystal Palace 0-2
Everton–Brighton & Hove Albion 1-1
Sheffield United–Wolverhampton Wanderers 2-1
Newcastle United–Arsenal 1-0

Vasárnap
Nottingham Forest–Aston Villa 15.00 (tv: Match 4)
Luton Town–Liverpool 17.30 (tv: Spíler 1)

Hétfő
Tottenham Hotspur–Chelsea 21.00 (tv: Match 4)

Borítókép: Kerkez Milos megállta a helyét a Manchester City ellen (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.