Zidane lehet a manchesteri megmentő? A francia már válaszolt

Erik ten Hag alatt nagyon inog a kispad az újabb vereség után. Szerdán a Manchester United hazai pályán simán, 3-0-ra kapott ki a Newcastle Unitedtől, ezzel kiesett az Angol Ligakupából. A sajtóban újra bedobták lehetséges utódként Zinédine Zidane nevét.

2023. 11. 03. 13:11
ZIDANE, Zinedine
Liverpool, 2021. április 14. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idény végén még úgy tűnt, Erik ten Hag a megfelelő ember a Manchester United kispadjára. A holland szakember vezetésével a Vörös Ördögök hat év után újra trófeát nyertek, az Angol Ligakupa-győzelem mellett pedig a Premier League-ben is dobogós helyen zártak, az építkezést még botrányos távozása sem törte meg. A 2023/24-es szezon kezdete miatt a holland szakember alatt mégis nagyon inog a kispad, a sajtóban pedig újra bedobták lehetséges utódként Zinédine Zidane nevét.

Zidane ? 
Manchester United Manchester City
A városi rivális City már évek óta a Manchester United fölé nő, s aligha Zidane javít majd a Vörös Ördögök helyzetén (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A Manchester United szombaton a Premier League tizenegyedik fordulójának nyitómeccsét játssza a Fulham otthonában, s a csapat nem jó hangulatban készül a mérkőzésre.

A MU idei tíz hazai meccséből ötöt elveszített – a Newcastle United elleni szerdai Ligakupa-búcsú előtt hármat a bajnokságban, egyet a Bajnokok Ligájában. Hasonlóan rossz mutatóval legutóbb 1930-ban kezdte az idényt a Manchester United.

Konfliktusok a Manchester United öltözőjében

A legnagyobb baj azonban talán nem is ez. Bár a Manchester United egyelőre csak nyolcadik a bajnokságban, és harmadik helyen áll BL-csoportjában, a helyzet még mindkét sorozatban menthető lehetne.

Erik ten Hag kijelentette, hogy ő küzdeni fog a helyéért, és bízik abban, hogy javítani tud a helyzeten. Az öltözőből szivárgó hírek szerint viszont néhány játékos egyáltalán nem lenne csalódott, ha a holland szakember távozna. A szereplés sem ad sok okot az örömre, ráadásul konfliktusok alakulnak ki az edző kedvencei és a többet kritizált játékosok között.

A klubvezetés néhány napja nyilvánosan kiállt Ten Hag mellett, akinek a szerződése 2025-ig szól. Persze jól tudjuk, ez egyáltalán nem jelent garanciát, hogy a holland addig valóban a kispadon maradhat.

Zidane lesz a Manchester United edzője?

Az angol sajtóban például már el is kezdődött a találgatás, hogy ki lesz Erik ten Hag utódja. Hasonló helyzetben már először dobták be Zinédine Zidane nevét. A korábbi francia labdarúgóklasszis edzőként is bizonyított, a Real Madrid kispadján három egymást követő idényben ünnepelhetett Bajnokok Ligája-sikert, más klubnál azonban még nem dolgozott.

Zidane nevére bizonyára sokan felkapják a fejüket, de a francia szakember korábbi nyilatkozata alapján szinte kizárható, hogy ő legyen a Manchester United megmentője.

– Csupán két-három hely van, ahová mennék. Ha elvállalok egy munkát, azt azért teszem, hogy nyerjek. Mennék-e Manchesterbe? Megértem az angolt, de nem beszélem igazán jól. Vannak olyan edzők, akiknek ez nem jelent akadályt, amikor munkát vállalnak, de én másként dolgozom – nyilatkozta tavaly Zinédine Zidane.

Borítókép: Zinédine Zidane nem fog akármilyen munkát elvállalni (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.