A BL-ben nullapontos Manchester United edzőjének optimizmusa irigylésre méltó

Katasztrofális idényt teljesít eddig a Manchester United, amely kedden hazai pályán 3-2-re kikapott a Galatasaray ellen a Bajnokok Ligája A csoportjának második fordulójában. Ez volt az angol klub hatodik veresége a szezonbeli tizedik mérkőzésén. Erik ten Hag sajnálkozott, de szerinte még van esély a BL-ben, Mauro Icardi meg mérges volt magára, amiért nem végezte ki korábban a manchesterieket. A Bayen München Koppenhágában nyert, ami Thomas Tuchel szerint nem sikerült volna a szuper cserék nélkül.

2023. 10. 04. 9:17
English Premier League - Manchester United vs Crystal Palace
epa10892352 Manchester United manager Erik ten Hag reacts after the English Premier League soccer match between Manchester United and Crystal Palace, in Manchester, Britain, 30 September 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United nemcsak a története legrosszabb rajtján van túl a Premier League-ben (hét meccs, négy vereség, tizedik hely a tabellán), hanem a BL-ben is már kétszer veszített. Az első fordulóban a Bayern München elleni idegenbeli fiaskó még elfogadható volt, de a Galarasaray elleni hazai 2-3 már kínos. Sötét idők járnak az Old Traffordon.

UEFA Champions League - Manchester United vs Galatasaray Istanbul
Casemirót kiállították, Erik ten Hag üvölt, a Manchester United szenved. Fotó: EPA/Peter Powell

Pedig úgy tűnt, hogy jó estéjük lesz az angol szurkolóknak. A dán Erling Haalandnak beharangozott Rasmus Höjlund, a United 75 millió eurós nyári szerzeménye nagyszerűen futballozott, két gólt szerzett a meccsen, meg volt egy harmadik találata is, amit végül nem adtak meg. Höjlund mindkét találatával vezetett a Manchester, de a törökök mindkétszer egyenlítettek, és végül kiállítása után emberelőnyben Mauro Icardi góljával meg is nyerték a meccset.

– Teljes mértékben irányítottunk, kétszer is vezettünk, majd lábon lőttük saját magunkat azzal, hogy gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek – fakadt ki Erik ten Hag, a Manchester United edzője az UEFA beszámolója szerint. – Muszáj jobban védekeznünk a fontos pillanatokban. Elkeserítőek a könnyű gólok, amiket kapunk a BL-ben, koncentráltabbnak és egységesebbnek kell lennünk.

Icardi dühös volt, de csak kivégezte a Manchester Unitedet

Okan Buruk, a Galatasaray mestere szerint az Old Traffordon aratott sikerre hosszú évekig emlékezni fognak, a győztes találatot szerző Mauro Icardi pedig arról beszélt, hogy haragudott magára, amiért a 78. percben kihagyott egy tizenegyest, de aztán három perccel később csak bevitte a mindent eldöntő gólt. – Dühös voltam magamra, amiért kihagytam a tizenegyest, de aztán nagyon örültem, hogy nyertünk, főleg, hogy megszereztem az első gólomat a Galatasaray mezében a BL-ben – nyilatkozta Icardi, aki 13 meccsen már 11 gólt számlál a szezonban.

De mi lesz a Manchester Unired sorsa? – Továbbra is nyílt a verseny – jelentette ki némi hurráoptimizmussal fűszerezve Ten Hag, akinek a csapata két forduló után pont nélkül áll az A csoportban. – Minden meccs kemény, de tudjuk, hogy mit kell tennünk az esélyeink életben tartásához ebben a csoportban.

Mondjuk nem ártana pontot szerezni. Ezt legközelebb az FC Köbenhavn ellen teheti majd meg a Manchester United hazai pályán, de az sem lesz könnyű menet, kiindulva abból, hogy a dán csapat kedden a Bayern München dolgát is megnehezítette.

Kapusbravúr kellett a hajrában a Bayern győzelméhez

A bajorok hátrányból fordítva 2-1-es sikert arattak Koppenhágában, de ezt főleg a kapusuknak köszönhették, Sven Ulreich ugyanis a legvégén nagyot védett, ezzel mentette meg a Bayern győzelmét.

– Ulle-nek volt egy óriási védése a meccs utolsó másodperceiben, és általánosságban elmondható, hogy Manuel Neuer távollétében hihetetlenül jól teljesít – dicsérte csapattársát a meccs legjobbjának megválasztott Joshua Kimmich. – Rengeteg nyugalmat sugároz, jól bánik a labdával lábbal, és nagyszerű védéseket is bemutat.

A bajorok edzője, Thomas Tuchel szerint nagyon kellemetlen ellenfél a Köbenhavn, és csak a cseréiknek köszönhetően sikerült kicsikarni a győzelmet, ami abban a tekintetben is igaz, hogy a 83. percben született győztes találatot a kispadról beszálló Mathys Tel szerezte a szintén csere passzából.

– Nagyon tömören és kompaktan védekeztek, nehéz volt feltörni őket, ezért is kerültünk nehéz helyzetbe azzal, hogy a második félidő elején az első lehetőségükből gólt szereztek egy kontra végén – értékelt Tuchel. – Tizenegy játékossal nem tudjuk elérni a céljainkat ebben a szezonban, szükségünk van a kispadról érkező friss játékosokra. Müller nagyon akart játszani, óriási szerepe volt a győzelemben Leon Goretzkával és Mathys Tellel együtt. Rengeteg lendületet hoztak a csapatba, és a játékunk veszélyesebbé vált a becserélésük után.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Manchester United (angol)–Galatasaray (török) 2-3
FC Köbenhavn (dán)–Bayern München (német) 1-2

Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Köbenhavn 1, 4. Manchester United 0

Borítókép: Erik ten Hag, a Manchester United edzője újabb kudarcot élt át (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.