Káromkodtak a VAR-szobában a Szoboszlai csapatától tévesen elvett gól miatt

Hihetetlen félreértés miatt vették el Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool gólját az elmúlt hétvégén a Tottenham elleni rangadón a Premier League legutóbbi fordulójában. A klub nem hagyta annyiiban az ügyet, kikérte a hangfelvételt, ami alapján a videóbírós vizsgálat után úgy döntött a játékvezető, hogy les miatt nem adja meg az egyébként szabályos találatot. Káromkodtak a VAR-szobában, miután rájöttek a kapitális hibára.

2023. 10. 04. 7:53
English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
epa10892802 Liverpool's Virgil van Dijk (L) is comforted by Liverpool's Dominik Szoboszlai after the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC, in London, Britain, 30 September 2023. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a Liverpool botrányos körülmények között kapott ki 2-1-re a Tottenham otthonában. csapata kettős emberhátrányban fejezte be a meccset, ennek ellenére is csak a hosszabbításban kapta a vereséget okozó gólt. Több vitatott bírói döntés közül az verte ki leginkább a biztosítékot a Liverpool háza táján, hogy még 0-0-s állásnál nem adták meg gólját les miatt. VAR-vizsgálat után született a döntés, noha az ismétléseken jól játszott, hogy a támadó nem volt lesen, tehát a gól szabályos volt.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
A piros lap nem a Liverpool csapatának, hanem a játékvezetőknek és a VAR-nak járt volna a Tottenham ellen. Fotó: EPA/Neil Hall

A Liverpool minden fronton támadta a döntést, és követelte a Premier League-től, hogy adja ki a botrányos bírói ítéletet megalapozó hangfelvételt, amelyet a VAR-szobában rögzítettek. Ez megtörtént, a Daily Mail pedig le is írta az ott zajló beszélgetést, ami alapján egészen hihetetlen félreértés történt. Eszerint a videobíró, Darren England az általa tökéletes minőségűnek mondott felvételek alapján jól ítélte meg a helyzetet, tehát pontosan azt látta, ami történt, miszerint Diaz nem volt lesen. Csakhogy ő azt hitte, a pályán is ez a döntés született eredetileg, és azt mondta, hogy rendben van az ítélet, de közben a játékvezetők lest ítéltek, így valójában a hibás döntést erősítette meg.

A lassítást végző asszisztens vette észre, hogy valami nem stimmel, hiszen a pályán lest intettek, és többször meg is kérdezte a videóbírót, hogy elégedett-e a döntéssel, ám ő először nem értette a kérdést, és kapásból rávágta, hogy igen. Nem sokkal később esett le neki, hogy a les téves ítélet volt, de ekkor már folytatódott a játék, és csak azt hajtogatta, hogy már nem tehet semmit.

Aztán persze néhány káromkodás is elhangzott, amelyeket az alábbi felvételen kisípoltak. A Daily Mail szerint a „fuck” szó hangzott el többször is.

Borítókép: Szoboszlai Dominik csapatát szabályos góltól fosztották meg, ami vereséghez vezetett (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.