időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Káromkodtak a VAR-szobában a Szoboszlai csapatától tévesen elvett gól miatt

Magyar Nemzet
2023.10.04. 07:53 2023.10.04. 14:10
Káromkodtak a VAR-szobában a Szoboszlai csapatától tévesen elvett gól miatt

Hihetetlen félreértés miatt vették el Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool gólját az elmúlt hétvégén a Tottenham elleni rangadón a Premier League legutóbbi fordulójában. A klub nem hagyta annyiiban az ügyet, kikérte a hangfelvételt, ami alapján a videóbírós vizsgálat után úgy döntött a játékvezető, hogy les miatt nem adja meg az egyébként szabályos találatot. Káromkodtak a VAR-szobában, miután rájöttek a kapitális hibára.

Mint ismert, a Liverpool botrányos körülmények között kapott ki 2-1-re a Tottenham otthonában. csapata kettős emberhátrányban fejezte be a meccset, ennek ellenére is csak a hosszabbításban kapta a vereséget okozó gólt. Több vitatott bírói döntés közül az verte ki leginkább a biztosítékot a Liverpool háza táján, hogy még 0-0-s állásnál nem adták meg Luis Diaz gólját les miatt. VAR-vizsgálat után született a döntés, noha az ismétléseken jól játszott, hogy a támadó nem volt lesen, tehát a gól szabályos volt.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
A piros lap nem a Liverpool csapatának, hanem a játékvezetőknek és a VAR-nak járt volna a Tottenham ellen. Fotó: EPA/Neil Hall

A Liverpool minden fronton támadta a döntést, és követelte a Premier League-től, hogy adja ki a botrányos bírói ítéletet megalapozó hangfelvételt, amelyet a VAR-szobában rögzítettek. Ez megtörtént, a Daily Mail pedig le is írta az ott zajló beszélgetést, ami alapján egészen hihetetlen félreértés történt. Eszerint a videobíró, Darren England az általa tökéletes minőségűnek mondott felvételek alapján jól ítélte meg a helyzetet, tehát pontosan azt látta, ami történt, miszerint Diaz nem volt lesen. Csakhogy ő azt hitte, a pályán is ez a döntés született eredetileg, és azt mondta, hogy rendben van az ítélet, de közben a játékvezetők lest ítéltek, így valójában a hibás döntést erősítette meg.

A lassítást végző asszisztens vette észre, hogy valami nem stimmel, hiszen a pályán lest intettek, és többször meg is kérdezte a videóbírót, hogy elégedett-e a döntéssel, ám ő először nem értette a kérdést, és kapásból rávágta, hogy igen. Nem sokkal később esett le neki, hogy a les téves ítélet volt, de ekkor már folytatódott a játék, és csak azt hajtogatta, hogy már nem tehet semmit.

Aztán persze néhány káromkodás is elhangzott, amelyeket az alábbi felvételen kisípoltak. A Daily Mail szerint a „fuck” szó hangzott el többször is.

Borítókép: Szoboszlai Dominik csapatát szabályos góltól fosztották meg, ami vereséghez vezetett (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.