Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ő lenne az új Maradona? Bellingham reagált a párhuzamra a csodagólja után

Fordulatos meccsen győzött 3-2-re a Real Madrid a Napoli vendégeként a Bajnokok Ligája C csoportjának keddi mérkőzésén. Az olaszok úgy érzik, hogy nem érdemeltek vereséget, és a két csapat közötti különbséget valójában egy klasszis jelentette: Jude Bellingham. Az angol futballista csodagólja sokak szerint megidézte Diego Maradona szellemét Nápolyban, és erre a játékos is reagált a meccs után. Fédérico Valverde nem értette, hogy a Real győztes gólját miért nem az ő nevére írták.

2023. 10. 04. 6:55
LaLiga - Girona FC vs Real Madrid
epaselect epa10892758 Real Madrid's Jude Bellingham celebrates after scoring the 0-3 goal during the Spanish LaLiga match between Girona FC and Real Madrid at Montilivi stadium in Girona, Spain, 30 September 2023. EPA/David Borrat Fotó: David Borrat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napoli–Real Madrid meccs után került a középpontba. Ez kezd megszokottá válni a királyi gárda mérkőzésein, a Dortmundtól 103 millió euróért igazolt angol középpályás ebben az idényben kilenc találkozón már nyolc gólt szerzett a Real mezében. Kétségkívül a legutóbbi volt a leglátványosabb, amelyet Nápolyban ért el.

UEFA Champions League - SSC Napoli vs Real Madrid
Jude Bellingham megállíthatatlan volt a Real Madrid második góljánál. Fotó: EPA/Ceasare Abbate

Bellingham a 34. percben, 1-1-es állásnál a felezővonaltól végigcselezte magát a pályán, az olasz védők nem tudták megállítani, majd az őrületes szólót góllal fejezte be. Nápolyban különösen Diego Maradona jutott sokaknak az eszébe Bellingham gólja után, hiszen a stadion is az argentin legenda nevét viseli. Tényleg Maradona-minőség volt a találat?

– Talán ez volt a legszebb gól, amit valaha szereztem, különösen, hogy egy erős rivális ellen, fantasztikus hangulatban és stadionban született, de azt gondolom, hogy a Maradona-hasonlat túlzás – reagált a meccs emberének megválasztott Bellingham az UEFA oldalán. – Szép gól volt, de abból, amit a YouTube-on és a dokumentumfilmekben láttam róla, egyértelmű, hogy Maradona jobb volt nálam. Azt viszont elmondhatom, hogy a legtehetségesebb csapattársam Vinícius, szerintem ő a világ legjobbja, és remekül együttműködünk.

Bellingham alighanem a Real első góljára utalt az utóbbi mondatával, azt ugyanis szerezte, méghozzá az angol segítségével, aki labdát szerzett és gólpasszt adott neki. A 27. percben ezzel a találattal egyenlített a Real, hiszen előtte a Napoli szerezte meg a vezetést. Az olaszok Bellingham csodagólja és a madridi fordítás után még ki tudtak egyenlíteni, de végül a Real a 78. percben Alex Meret öngóljával megszerezte a győzelmet. Volt, aki vitatta az öngól tényét, a találatot eredményező lövést leadó Frédérico Valverde nem értette, hogy miért nem neki adták a gólt.

A Real Madrid sztárja nem értett egyet az öngóllal

– A végén felnéztem az eredményjelzőre, és kissé zavart, hogy nem láttam rajta a Valverde nevet a harmadik gólunknál – bosszankodott az uruguayi játékos, akinek a lövése után a felső lécen csattant a labda, majd két nápolyin is megpattanva jutott a kapuba, így lett belőle öngól. – Az egyik nápolyi ugratott, hogy ez amúgy sem volt az én gólom. Oké, rendben. A lényeg, hogy győzelmet ért a Realnak.

Ez pedig valóban fájhatott a Napolinak, amelynek tagjai nem érezték úgy, hogy vereséget érdemeltek. – Jó teljesítményt nyújtottunk, és csalódottak vagyunk az eredmény miatt – fogalmazott Rudi Garcia, az olaszok edzője. – Ilyen a futball, gólokra van szükség. Így kell játszanunk a jövőben is, csak egy kicsit még agresszívabban.

UEFA Champions League - SSC Napoli vs Real Madrid
Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid győzelmében fontos szerepet játszott Bellingham egy az egyezése. Fotó: EPA/Ciro Fusco

Edzője véleményét osztotta Matteo Politano, a Napoli támadója is: – A Real Madrid jó volt, de mi is megütöttük a szintjét. Jól kezdtünk, aztán volt egy tízperces üresjáratunk, leblokkoltunk. A második félidőben domináltunk, úgyhogy nagy csalódás az eredmény.

Nemcsak Bellingham, hanem Modric játéka is fontos volt

A Real győzelme különleges lehetett Carlo Ancelotti számára, aki nemcsak olaszként, hanem volt nápolyi edzőként vezette sikerre a spanyol klubot a meccsen. – A Napoli ádáz rivális, amely nagy büszkeséggel és ambícióval játszik – kezdte Ancelotti. – Az első félidőben megvoltak a megoldásaink erre, főleg Bellingham és révén, amikor egyedül maradtak a védőikkel, és egy az egyben tudták rájuk vinni a labdát. Az olyan csapatok ellen, mint a Napoli, természetes, hogy vannak periódusok a meccsen, amikor szenvedünk. Tudjuk, hogy ez milyen, és aztán megragadtuk a lehetőségeinket.

Ancelotti a 64. percben becserélt szerepére is kitért. A már 38 éves horvát középpályás Toni Kroost váltotta a pályán. – Amikor Modric beállt, több kontrollra volt szükségünk a pályán, és ő a tapasztalatával, a minőségével megadta a csapatnak azt, ami kellett a sikerhez – vélte Ancelotti, akinek a csapata két forduló után két győzelemmel áll a BL-csoportkörben a három-hárompontos Napoli és Braga, valamint a pont nélküli Union Berlin előtt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, keddi mérkőzések

A csoport:
Manchester United (angol)–Galatasaray (török) 2-3
FC Köbenhavn (dán)–Bayern München (német) 1-2

Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Köbenhavn 1, 4. Manchester United 0

B csoport:
Lens (francia)–Arsenal (angol) 2-1
PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 2-2

Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV 1

C csoport:
Napoli (olasz)–Real Madrid (spanyol) 2-3
Union Berlin (német)–Braga (portugál) 2-3

Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Napoli 3 (4-4), 3. Braga 3 (4-4), 4. Union Berlin 0

D csoport:
Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) 1-0
Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) 0-2

Az állás: 1. Real Sociedad 4 pont (3-1), 2. Internazionale 4 (2-1), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0

Borítókép: Jude Bellingham volt a főszereplő a Real Madrid győzelmében (Fotó: EPA/David Borrat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.