Bellingham Nápolyban varázsolt, fordulatos rangadót nyert meg a Real Madrid

Hátrányba került, majd Jude Bellingham vezérletével percek alatt fordított a Real Madrid Nápolyban a Bajnokok Ligája C csoportjának keddi mérkőzésén, majd végül 3-2-re győzött a királyi gárda. A Bayern München hátrányból fordítva nyert a Köbenhavn otthonában, míg a Manchester United kétszer is vezetett a Galatasaray ellen, mégis lógó orral távozott az Old Traffordról.

2023. 10. 03. 23:00
Jude Bellingham, a Real Madrid
Nápoly, 2023. október 3. Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport második fordulójában játszott SSC Napoli-Real Madrid mérkõzésen a nápolyi Diego Armando Maradona Stadionban 2023. október 3-án. MTI/AP/LaPresse/Alessandro Garofalo Fotó: Alessandro Garofalo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány korai hazai támadás után a Real Madrid letáborozott a Napoli kapuja előtt a Bajnokok Ligája C csoportjának keddi rangadóján, ám Kepa hozzájárulásának köszönhetően mégis az olaszok kezdték meg a gólgyártást. A spanyol kapus elszámolta magát egy szögletnél, Natan ezután még a felső lécre fejelte a labdát, de Leo Östigard ismétlése már a jobb felső sarokban kötött ki. (1-0)

Jude Bellingham Real Madrid
játszi könnyedséggel jutott túl a Napoli védőin Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate

A madridiakat nem törte le a bekapott gól – olyannyira nem, hogy tizenöt percben belül már náluk volt az előny. Jude Bellingham szokásához híven varázsolt a pályán: előbb a tizenhatos előtt csapott le egy labdára, majd Vinícius Júniorhoz passzolt, aki bevitte az egyenlítő találatot. (1-1) Az angol középpályás a következő támadást már egyedül fejezte be, a felezővonaltól végigrobogva és számtalan nápolyi játékost kicselezve a bal alsóba tekert. (1-2) 

Bellingham ezzel kilenc madridi fellépése során nyolc gólt és három gólpasszt jegyez.

A Real Madrid nem járt messze tőle, hogy tovább növelje az előnyét, de a helyzetei kimaradtak, amire aztán rá is fizetett. A második félidő elején Nacho Fernandez kezezése miatt a Napoli büntetőhöz jutott, amit Piotr Zielenski a kapufára bombázott, és Kepa szerencsétlenségére onnan a hálóba pattant a labda. (2-2)

Az olaszok találata felpezsdítette a mérkőzést, és a gólgála tovább folytatódott. A 78. percben szögletét követően a hazaiak Federico Valverde elé fejelték a labdát, az uruguayi középpályás pedig bődületes erővel a kapura tűzte azt. A játékszer a felső lécen és két hazai futballistán, köztük a kapus Alex Mereten megpattanva jutott el a hálóig. (2-3) 

Ezek után a Napoli táborozott le a Real Madrid kapuja elé, és bár Kepának a hátralévő időben akadt még védeni valója, a spanyolok három ponttal távoztak az olaszországi túráról.

 

A Bayern fordított, a United ellen fordítottak

Az A csoportban a hatszoros BL-győztes Bayern München hátrányból fordítva győzött 2-1-re a Köbenhavn otthonában, míg a négyes másik mérkőzésén szintén vendéggyőzelem született. Ez esetben a Manchester United volt a szenvedő fél, pedig kétszer is vezetett a Galatasaray ellen, de végül 3-2-es vereséget szenvedett, így két forduló után nulla ponttal áll a csoportkörben, pedig hétfőn még azt nyilatkozta, hogy az MU a végső győzelemre is esélyes a sorozatban.

Ez nem az angolok estéje volt a Bajnokok Ligájában. A Unitedhez hasonlóan a B csoportban szereplő, PL-ezüstérmes Arsenal is kikapott, miután a londoniak korai góljára a hazai Lens kettővel válaszolt.

Az olaszok mérlegén viszont a nápolyiak veresége után az Inter javítani tudott, s 1-0-ra verte a Benficát Milánóban a D jelű négyesben.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, keddi mérkőzések

A csoport:
Manchester United (angol)–Galatasaray (török) 2-3 (1-1), gólszerzők: Hojlund (17., 67.), ill. Zaha (23.), Akturkoglu (71.), Icardi (81.). Kiállítva: (77. Manchester United)
FC Köbenhavn (dán)–Bayern München (német) 1-2 (0-0), gólszerzők: Lerager (56.), ill. Musiala (67.), Tel (83.)

Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Köbenhavn 1, 4. Manchester United 0

B csoport:
Lens (francia)–Arsenal (angol) 2-1 (1-1), gólszerzők: Thomasson (25.), Wahi (69.), ill. Jesus (14.)
PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 2-2 (0-0), gólszerzők: De Jong (86. – 11-esből), Teze (90+5.)ill. Gudelj (68.), En-Nesziri (87.)

Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV 1

C csoport:
Napoli (olasz)–Real Madrid (spanyol) 2-3 (1-2), gólszerzők: Östigard (19.), Zielinski (54. – 11-esből), ill. Vinícius (27.), Bellingham (34.), Meret (78., öngól)
Union Berlin (német)–Braga (portugál) 2-3 (2-1), gólszerzők: Becker (30., 37.), ill. Niakate (41.), Bruma (51.), Castro (90+4.) 

Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Napoli 3 (4-4), 3. Braga 3 (4-4), 4. Union Berlin 0

D csoport:
Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) 1-0 (0-0), gólszerző: Thuram (62.)
Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) 0-2 (0-2), gólszerzők: Oyarzabal (7.), Mendez (27.)

Az állás: 1. Real Sociedad 4 pont (3-1), 2. Internazionale 4 (2-1), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0

Borítókép: Jude Bellingham egy góllal és gólpasszal jelentkezett Nápolyban (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Alessandro Garofalo )

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.