időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Marco Rossi immáron hivatalosan is magyar állampolgár + fotók

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, FACEBOOK
2023.10.03. 18:34 2023.10.03. 21:41
Marco Rossi immáron hivatalosan is magyar állampolgár + fotók

Marco Rossi kedden magyar állampolgár lett. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Facebook-oldalán megosztott néhány fényképet az ünnepi eseményről, amelyen Novák Katalin köztársasági elnök is részt vett.

– Immáron hivatalosan is magyar állampolgár vagyok! Köszönöm Magyarországnak és a magyar embereknek. Boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a közösségnek, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy megfeleljek ennek a megtiszteltetésnek. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! – írta a Facebookon közzétett bejegyzésében szövetségi kapitány, aki a keddi eseményen Novák Katalin köztársasági elnökkel is készített közös képet.

A szövetségi kapitány mellett segítője, Cosimo Inguscio is felvette kedden a magyar állampolgárságot.

Az eskü szövegét Pokorni Zoltán, XII. kerületi fideszes polgármester olvasta fel.

– A magyar emberek már régóta szívükbe zárták önöket – mondta a két sportembert köszöntő beszédében Novák Katalin, hozzátéve: a mai nappal a magyar emberek és önök hivatalosan is igent mondtak egymásra.

– Önök egy kölcsönös, szabad döntés eredményeképpen veszik fel a magyar állampolgárságot – hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve: az, hogy a magyar nemzeti válogatottat magyar állampolgárok fogják vezetni, mindannyiunknak sokat jelent. Megköszönte, hogy a magyarok mellett tették le a voksukat, s ami eddig csak a munkahelyet jelentette számukra, ma már a második hazájukat is.

– A mi feladatunk az, hogy olyan ország legyen Magyarország, amelyre önök második hazájukként is büszkék lehetnek. Mi pedig azt várjuk önöktől, hogy büszkék lehessünk a magyar válogatottra – mutatott rá Novák Katalin.

Harminc év elteltével, manapság ismét büszkeséggel tekinthetünk a magyar válogatottra, és örülhetünk annak is, hogy a fiatalok, kamaszok is lelkesednek a magyar sportolókért, ami sokat jelent a mai világban. Ma már a 4:0 az egykori 6:3

– hangsúlyozta Novák Katalin.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon és az egész világban nagy szerepe van a futballnak. Mint mondta, Marco Rossi és Cosimo Inguscio különböző karakter, más a mentalitásuk, de mindketten kiváló szakemberek, keményen dolgoznak.

Felidézte, hogy az 1920-as években sok magyar edző ment Olaszországba dolgozni, s az olasz csapatokkal igen jó eredményeket értek el. Csányi Sándor azt kérte, hogy Marco Rossi és Cosimo Inguscio rója le ezt az adósságot, és tegye világbajnokká a magyar futballválogatottat is.

Ez egy nagyon különleges dolog, ami nem történik meg mindennap az emberrel. Számunkra ez egy nagyon emlékezetes dátum lesz, szeretném megköszönni a magyar embereknek és természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy támogatták ezt a döntést. Köszönöm a magyar kormánynak is, köszönöm Magyarországnak

– mondta az M4 Sportnak az 59 éves szakember, majd hozzátette már régóta második otthonaként tekint Magyarországra.

– Azt hiszem, azt nem is kell mondanom, hogy mennyire szeretjük a magyarokat és Magyarországot mindketten, így nagyon bízunk benne, hogy minél több örömöt tudunk még okozni a magyar embereknek – idézte Ingusciót az MLSZ honlapja.

A rendezvényen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Borítókép: Marco Rossi és Novák Katalin (Forrás: Facebook.com/marcorossi1964)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.