Egy pazar kapáslövéssel máris bejelentkeztek az idény gólja címre

Vendéggyőzelemmel értek véget a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapjának kora esti mérkőzései: a Braga az Union Berlintől, a Real Sociedad pedig a Salzburgtól csente el a három pontot.

2023. 10. 03. 20:48
UEFA Champions League - Union Berlin vs Sporting de Braga Bruma Bajnokok Ligája
epa10897847 Braga’s Bruma celebrates after scoring the 2-2 during the UEFA Champions League group C soccer match between Union Berlin and Sporting de Braga, in Berlin, Germany, 03 October 2023. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lehető legjobban indult az Union Berlin szempontjából a Braga elleni mérkőzés, Robin Gosens már a 4. percben megszerezte a vezetést a Schäfer Andrást a Bajnokok Ligája-keretükbe nem nevező németeknek. Ám rövidesen ismét 0-0 volt az állás, les miatt érvénytelenítették a gólt. Fél óra elteltével már tényleg előnybe került a házigazda, sőt Sheraldo Becker hét perc alatt kétszer is eredményes volt. 

A kétgólos előny a második félidő elejére semmissé lett, Sikou Niakate még a szünet előtt szépített, az 51. percben pedig Bruma egy csodálatos kapáslövéssel kiegyenlített.

Az exferencvárosi Aissa Laidounit a 63. percben cserélték be, és a tunéziai középpályás színt vitt az Union Berlin játékába. Ezek után számtalan helyzet adódott mindkét csapat előtt, és mire már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, Andre Castro a 94. percben lecsapott, a Braga ezzel kétgólos hátrányból talpra állva 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

Bajnokok Ligája, C csoport, 2. forduló:
Union Berlin (német)–Braga (portugál) 2-3 (2-1)
gólszerzők: Becker (30., 37.), ill. Niakate (41.), Bruma (51.), Castro (90+4.)

A Salzburg és a Real Sociedad összecsapásán gyorsan eldőlt a három pont sorsa. A 7. percben Mikel Oyarzabal vette be egykori csapatának a kapuját, Brais Mendez pedig már a 27. percben beállította a 2-0-s végeredményt. A Salzburgnak ugyanis a korán bekapott gólokra nem volt válasza, még csak kaput eltaláló próbálkozása sem.

Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) 0-2 (0-2)
gólszerzők: Oyarzabal (7.), Mendez (27.)

Borítókép: Bruma az Union Berlin elleni gólját ünnepli (Fotó: EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.