A Leipzig felejtené a közelmúltat, a City ellen többször csúnyán megjárta

Ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája G és H jelű négyesében is a csoportelsőségre esélyes csapatok vívnak egymással rangadót. Az idényben még veretlen Barcelona Portóba látogat, az RB Leipzignek pedig lehet félnivalója a címvédővel való összecsapása előtt, a Manchester City ugyanis a közelmúltban több alkalommal is csúnyán elpáholta a németeket.

2023. 10. 04. 4:47
RB Leipzig Manchester City, Willi Orbán
FBL-EUR-C1-MAN CITY-LEIPZIG RB Leipzig Manchester City Willi Orbán Fotó: PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb csúnya véget ért lipcsei szempontból az RB Leipzig és a Manchester City párharca a Bajnokok Ligájában. Tavasszal a nyolcaddöntőben futott egymással össze a két csapat, akkor a német városban 1-1-re végeztek, a visszavágón viszont az angolok 7-0-ra nyertek, majd meg sem álltak a végső győzelemig. Egy évvel korábban is találkoztak, akkor a City 6-3-as hazai siker után Lipcsében 2-1-re kikapott, az egyik német gólt a ma már a Liverpoolban futballozó szerezte.

A múlt tehát nem sok jót ígér a Leipzignek – és a jelen sem. Marco Rose vezetőedző nem számíthat a sérült magyar válogatott Willi Orbánra, a német válogatott Benjamin Henrichsre, és bár visszatérhet a csapatba Timo Werner, aki hátproblémái miatt két meccset kihagyott, a spanyol Dani Olmo sem léphet pályára ma este annak ellenére sem, hogy már ismét a kerettel készül. 

Ráadásul a csapat sincsen tökéletes formában, szombaton otthon a Bayern München elleni rangadón például hiába vezetett a szünetben 2-0-ra, a végén örült, hogy megúszta 2-2-vel. Ide tartozik, hogy közel egy év kihagyás után múlt héten a Német Kupában tért vissza a kezdőbe, az első számú kapus azonban Janis Blaswich maradt.

Igaz, az angol csapat sincs a topon. Josep Guardiola együttese, amely az előző szezonban a BL megnyerése mellett megvédte címét a Premier League-ben és az FA Kupában sem talált legyőzőre, régen nem látott hullámvölgybe került, ugyanis a múlt hét közepén előbb a ligakupában a Newcastle United, majd a bajnokságban a Wolverhampton Wanderers otthonában kapott ki. Ezt megelőzően legutóbb januárban fordult elő a csapattal, hogy egymást követő két meccset bukjon el, sorozatban három vereséget egy idényen belül pedig 2018 áprilisa óta nem szenvedett el.

A H csoportban a két nagy esélyes, a Porto és a Barcelona csap össze, és bár ez csupán a második kör, amelyik most nyerni tud, az alighanem nagy lépést tesz a csoportgyőzelem felé. A Porto pénteken elszenvedte első bajnoki vereségét a szezonban, 1-0-ra kikapott a Benficától egy olyan mérkőzésen, amelyen a 19. perctől tíz emberre fogyatkozott Fábio Cardoso piros lapjának köszönhetően, és ezzel véget ért a hét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata. A katalánok is pénteken léptek a legutóbb pályára, Sergio Ramos öngóljával 1-0-ra nyertek Sevillában. A csapat veretlen a bajnokságban, pedig remek formában játszik, a legutóbbi hét tétmeccsén hat gólt szerzett a Barcelona színeiben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, szerdai mérkőzések:

E csoport:
Atlético Madrid (spanyol)–Feyenoord (holland) 18.45 (tv: Sport1)
Celtic Glasgow (skót)–SS Lazio (olasz) 21.00
Az állás: 1. Feyenoord 3 pont, 2. Lazio és Atlético Madrid 1-1 (1-1), 4. Celtic Glasgow 0

F csoport:
Borussia Dortmund (német)–AC Milan (olasz) 21.00 (Sport2)
Newcastle (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 21.00
Az állás: 1. PSG 3, 2. Newcastle United és AC Milan 1-1 (0-0), 4. Borussia Dortmund 0

G csoport:
RB Leipzig (német)–Manchester City (angol) 21.00 (M4 Sport)
Crvena zvezda (szerb)–Young Boys (svájci) 21.00
Az állás: 1. Manchester City és RB Leipzig 3-3 (3-1), 3. Young Boys és Crvena zvezda 0-0 (1-3)

H csoport:
Royal Antwerp (belga)–Sahtar Donyeck (ukrán) 18.45 (Sport2)
Porto (portugál)–Barcelona (spanyol) 21.00 (Sport1)
Az állás: 1. Barcelona 3 (5-0), 2. Porto 3 (3-1), 3. Sahtar Donyeck (1-3), 4. Royal Antwerp 0 (0-5)

Borítókép: A lipcseieknek ezúttal (középen) nélkül kell boldogulniuk (Fotó: Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.