Marco Rossi szeme láttára szerzett könnyfakasztó gólt a korábbi kerettag

Óriási eső nehezítette a labdarúgó NB I tizenharmadik fordulójának nyitómeccsén a csapatok dolgát. Marco Rossi az aktuális keretébe meghívott labdarúgók közül csak egyet figyelhetett a lelátóról az MTK és a Zalaegerszeg találkozóján, a fővárosiak első gólját viszont egy olyan labdarúgó szerezte, akinek Rossi soha, korábban viszont Bernd Storck címzett meghívót. Kocsis Gergő huszonkilenc évesen első élvonalbeli találatát szerezte.

2023. 11. 10. 22:18
Magyarország Szerbia Marco Rossi
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem az MTK, sem a Zalaegerszeg nem csúcsformában várta a labdarúgó NB I tizenharmadik fordulójának nyitómeccsét. A fővárosi kék-fehérek a legutóbbi öt meccsükön mindössze egy pontot gyűjtöttek, de a tabellán még így is megelőzték a zalaiakat, sőt biztos volt, hogy ez a meccs végére sem változik. a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTK-ból az utóbbi hetek gyenge játéka ellenére két játékost is meghívott keretébe a két novemberi Eb-selejtezőre, igaz, közülük csak az egyiket figyelhette a lelátóról.

Kocsis Gergő Marco Rossi regnálása alatt még nem volt kerettag
Kocsis Gergő Marco Rossi regnálása alatt még egyszer sem volt a válogatott keret tagja (Fotó: Ladóczki Balázs)

Demjén Patrik, a nemzeti csapat negyedik számú kapusa védte az MTK kapuját volt csapata ellen, Kata Mihály viszont, akit Rossi már pályára is küldött két Európa-bajnoki selejtezőn, öt sárga lapja miatt eltiltását töltötte a mérkőzésen.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion pályája a rázúduló eső ellenére alkalmas volt a futballra, azt persze túlzás lenne állítani, hogy az égi áldás megkönnyítette a játékosok dolgát.

Az első félidőben nem is született gól, a legközelebb Varju Benedek járt hozzá, az MTK védője a keresztlécet találta el.

Kocsis Gergő érzelmes találata

A meccs első gólja viszont a hatvanadik percben született meg: Antonov szögletéből Kocsis Gergő fejelt a kapuba. Az MTK huszonkilenc éves középpályása már hét éve, a Puskás Akadémia játékosaként bekerült a válogatott keretbe, igaz, pályára végül egyszer sem küldte őt Bernd Storck, a német szakember távozása óta pedig egyszer sem kapott meghívót.

A válogatott meghívók ellenére Kocsisnak a mostani, ZTE elleni fejese volt az első élvonalbeli találata pályafutása során, a szlovákiai, csehországi és lengyelországi légiós időszakot is figyelembe véve a 107. meccsén.

A gól azonban a számoknál sokkal többet jelentett Kocsisnak.

A meccs előtt tudtuk meg, hogy az edzőnk, Horváth Dávid elvesztette az édesapját, az ő kérése az volt, hogy nyerjük meg ezt a meccset. Az én édesapám is nemrég hunyt el, ő pedig állandóan azzal zrikált, hogy rúgjak már végre egy gólt

– árulta el a lefújás után az M4 Sport kamerái előtt Kocsis Gergő.

Marco Rossi elégedett lehet, Boér Gábor bajban

A meccset végül 2-0-ra nyerte meg az MTK, Kocsis után Thiam is gólt szerzett. Marco Rossi elégedetten nyugtázhatta, hogy Demjén nem kapott gólt, bár 1-0-nál, Mance fejese után már ünnepelt a ZTE, ám a VAR-vizsgálat során kiderült, hogy a támadó kezéről pattant a kapu felé a labda.

Később még egy ZTE-fejesnél vizsgálódtak a videószobában, Demjén maga alá ütötte a labdát, de nem volt olyan felvétel, amely azt bizonyította volna, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

Ezek a helyzetek sem segítettek a vendégek vezetőedzőjén: Boér Gábor alatt a tavaszi Magyar Kupa-győzelem ellenére igencsak inog a kispad, s ez érződött is a nyilatkozatán.

– Nem is értem, ilyen meccsen hogy lehet ilyen langyos teljesítményt nyújtani. Azt az élességet, amit az előző két meccsen hoztunk, most nem éreztem a csapaton, lehajtott fejek vannak az öltözőben – mondta Boér.

NB I, 13. forduló

Péntek
MTK–ZTE 2-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kocsis (60.), Thiam (78.)

Szombat
Diósgyőr–Mezőkövesd 2-0 (1-0), Miskolc, Városi Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.). 
Újpest–Puskás Akadémia 19.30

Vasárnap
Kisvárda–Kecskemét 13.30
Ferencváros–Fehérvár 16.00
Debrecen–Paks 18.30

Borítókép: Marco Rossi újabb NB I-es meccset tekintett meg a helyszínen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.