Kiderült, hogy Mészöly Kálmán mit gondolt a fiatal Szoboszlairól

Mészöly Kálmán egy lépésre volt a disszidálástól a hatvanas években, de végül képtelen volt elhagyni az országot. A döntésében meghatározó szerepet játszott Farkas János pörköltimádata. Mészöly Géza más érdekességet is mesélt az egy éve elhunyt legendás középhátvédről, későbbi magyar szövetségi kapitányról.

2023. 11. 21. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy éve elhunyt Mészöly Kálmán fia, Mészöly Géza a Mandinernek adott interjút. A jelenleg a saját fociiskoláját menedzselő Mészöly Géza szerint édesapja minden idők egyik legjobb magyar középhátvédje volt, akinek ráadásul megadatott a lehetőség, hogy külföldön is kipróbálja magát, de ez végül nem valósult meg. – 

A hatvanas évek elején az akkor világszintet képviselő Inter hívta őt és Farkas Jancsit. Már össze is pakoltak, indulásra készen álltak, ami annyit jelent, hogy disszidálnak, ám egy pillanatban Farkas megállt, komoly arccal apu felé fordult és azt kérdezte: „Te mondd, Kálmán, lehet ott enni pörit, nokival, kanállal?” Mivel apu azt válaszolta, nem hiszi, maradtak...

 – olvasható a Mandineren.

Mészöly 61-szer irányította a válogatottat (Fotó: MTI)

Mészöly Géza azon fáradozik, hogy épüljön egy szobor az édesapjáról a Fáy utcában, a Vasas-stadionnál, de erre egyelőre nincsen fedezet. – Nem az elfogultság mondatja velem, hogy apu tett annyit a Vasasért, Angyalföldért, hogy elkészüljön ez az alkotás. Azt szeretném, hogy ötven év múlva is tudják Angyalföldön, hogy ki volt Mészöly Kálmán – nyilatkozta a legendás labdarúgó fia. Mészöly Géza elárulta, hogy az édesapja nagyon kedvelte bátor, vagány játékát, és megjósolta, hogy sokra viheti a ma már a Liverpoolban futballozó középpályás. – Dominikot már akkor kinézte magának, amikor az utánpótlás-válogatottban játszott. Egy gólja után azt mondta nekem, figyeld meg, ez a gyerek nagyon jó lesz. Nyerő típus, vagány és tudja, mit akar a pályán! – mondta Mészöly Géza.

A teljes interjú ITT.

Borítókép: Mészöly Kálmán, Bardi Gyöngyi és Mészöly Géza (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.