Oftedal győri távozását vetíti előre az ETO új igazolása

A dán Kristina Jörgensen személyében Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes irányítót igazol jövő nyáron a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

2023. 11. 16. 17:53
null
Gyõr, 2022. május 7. A gyõri Stine Bredal Oftedal (k) és Linn Bohm (b), illetve Kalidiatou Niakate (j), a francia csapat játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája visszavágóján játszott Gyõri Audi ETO KC - Brest Bretagne mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2022. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átlövőként is bevethető 25 éves Kristian Jörgensen korábban a Horsens, a Skanderborg és a Viborg csapatát erősítette, Győrbe pedig a francia Metztől érkezik majd a 2024–24-es szezon előtt – írta a Győri Audi ETO hivatalos honlapja. Jörgensen 2017-ben mutatkozott be hazája felnőttválogatottjában, 2021-ben világbajnoki bronzérmet, 2022-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmet nyert. Dánia korosztályos csapataival 2015-ben ifjúsági Eb-aranyérmet, 2016-ban pedig világbajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. 2017-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmet szerző dán juniorválogatottnak. 

Stine Oftedal (balra) utódját szerződtette az ETO      Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Jörgensen érkezése egyre inkább azt valószínűsíti, hogy a Győrt 2017 óta szolgáló világklasszis, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes norvég irányító, Stine Oftedal a következő szezonban már nem az ETO-ban kézilabdázik. Korábban már voltak erre utaló jelek, az idei Final Four előtt derült ki, hogy Oftedal feltehetően befejezi a sportolói karrierjét, és Kielbe költözik, hogy közelebb legyen a párjához, Rune Dahmkéhez. 

Borítókép: Stine Oftedal (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.