Kázmér 2024. március 4.
logo

Szoboszlai Dominik volt a meglepetésvendég, kitörtek az érzelmek + videó

Magyar Nemzet
2023.11.28. 11:21 2023.11.29. 07:01
Szoboszlai Dominik volt a meglepetésvendég, kitörtek az érzelmek + videó

Ma este Manchester City–Lipcse meccset rendeznek a Bajnokok Ligája G csoportjában, a Manchesterben élő Szoboszlai Dominik pedig meglátogatta volt csapatát. A német klub vezetőedzője, Marco Rose és a volt játékostársak sem bírtak az érzelmeikkel, úgy ölelgették a magyar középpályást, ahogy egy rég nem látott, kedves ismerőst szokást. Szoboszlai akár szakmai tanácsokat is adhatott, hiszen szombaton pontot csent a Liverpoollal a City otthonából.

a nyáron hetvenmillió euróért igazolt a Lipcse csapatától a Liverpoolhoz, és amikor távozott, a német klub szurkolóinak jelmondatával köszönt el: „Einmal Leipzig, immer Leipzig”, azaz „egyszer lipcsei, mindig lipcsei”. Szoboszlai most bizonyította, hogy nem csak illendőségből fogalmazta meg a szép szavakat, és meglátogatta volt csapatát a Manchester City elleni BL-meccs előtt.

English Premier League - Liverpool vs Aston Villa
Szoboszlai Dominik nagy örömöt szerzett volt csapattársainak (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Meglepetésvendég volt a magyar középpályás, a csapattagok nem tudtak az érkezéséről, ami látszik is a reakciókon. Marco Rose vezetőedző egyből odasietett hozzá, amikor meglátta, és jól megölelte Szoboszlait. Kettejük kapcsolata régre nyúlik vissza, Szoboszlai nála kezdett el a Salzburg felnőttcsapatában futballozni, és eleinte Rose szigora kellett ahhoz, hogy ki tudja hozni magából a benne rejlő potenciált, majd Lipcsében az ő irányítása alatt lett vezér, amivel a Liverpool figyelmét is felkeltette.

Rose mellett természetesen a volt lipcsei csapattárak is öleléssel köszöntötték Szoboszlait, aki egyik legjobb barátjával, Benjamin Henrichsszel ült le végül egy asztalhoz csevegni. Ő az a futballista, aki a közösségi médiában rendszeresen magyarul, kutyának nevezi Szoboszlait, ami valami belső poén lehet közöttük. Szoboszlai talán egy-két taktikai fogást is kikotyoghatott, hiszen ő szombaton ért el 1-1-es döntetlent a Liverpoollal a City stadionjában.

A Lipcse ma 21 órától lép pályára a Manchester City otthonában, a nyolcaddöntőben jutást már mindkét csapat bebiztosította, de a csoportgyőzelem még nem dőlt el köztük. Ezt a kérdést a City már egy döntetlennel lezárhatja a németek ellen.

Borítókép: Szoboszlai Dominik volt a Lipcse meglepetésvendége a Manchester City elleni meccse előtt (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.