A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

„Legyetek újra állatok!” – Guardiola üzenete Szoboszlaiék pontrablása után

A Bajnokok Ligája G csoportjában a Manchester City és a Lipcse már bebiztosította a továbbjutását a nyolcaddöntőbe, de a két csapat között még nem dőlt el az első hely kérdése. Pep Guardiola BL-címvédő csapata ezt ma este már egy döntetlennel kicsikarhatja, és ehhez a manchesteri szurkolók segítségét kéri, miután a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool pontot rabolt a csapatától. A Lipcse kapuját továbbra is a hétvégén nagyot hibázó Janis Blaswich védi, de Gulácsi Péter lehetőséget kaphat az utolsó fordulóban.

2023. 11. 28. 10:45
English Premier League - Manchester City vs Liverpool
epa10994194 Manchester City manager Pep Guardiola (R) and Liverpool manager Juergen Klopp watch from the touchline during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool FC, in Manchester, Britain, 25 November 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti, ötödik fordulója kezdődik kedden, és a G csoportban a Manchester City hárompontos előnnyel vezet a második Lipcse előtt. Mivel pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmény rangsorol, Pep Guardiola csapatának a döntetlen is elég a csoportgyőzelem bebiztosításához, hiszen korábban 3-1-re legyőzte a Lipcsét idegenben. A Cityvel az előző idényben BL-győztes spanyol komolyan veszi a meccset, és a szurkolóknak üzent.

UEFA Champions League - Manchester City vs Young Boys
Pep Guardiola a Manchester City szurkolói mellett Erling Haaland góljaiban is bízhat a Lipcse ellen (Fotó: EPA/Peter Powell)

– Az előző szezonban voltak nagyon fontos hazai meccseink, a negyeddöntőben és az elődöntőben a BL-ben, vagy az Arsenal ellen, amikor a bajnoki címért küzdöttünk, és ezeken a szurkolóink olyanok voltak, mint az állatok, nekünk pedig erre van szükségünk – jelentette ki Guardiola, akit a Daily Mail idézett. – Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, mindig kellenek a drukkerek. Együtt erősebbek vagyunk.

A téma amiatt vetődött fel, hogy szombaton a Liverpool pontot csent a Manchester City otthonából a Premier League-ben. A rangadó, amelyen Szoboszlai Dominiket lecserélték, 1-1-re végződött, és Guardiola szerint nem tett jót a stadionban uralkodó hangulatnak a korai kezdés (13.30-as meccs volt).

Gulácsi Péter esélyt kaphat a BL-ben

A Lipcse két magyarja köztül jó eséllyel egyik sem lép pályára a Manchester City otthonában. Willi Orbán a szeptemberi sérülése után már megkezdte a labdás edzéseket, de a visszatérésére még várni kell. Gulácsi Péter pedig a kispadon foglalhat helyet, de Marco Rose vezetőedző már előrevetítette, hogy az utolsó fordulóban, a Young Boys elleni BL-meccsen újra ő védheti a német csapat kapuját.

– Azt szeretném, hogy a svájciak ellen kezdő legyen, mert fontos játékos számunkra – hangsúlyozta Marco Rose, a Lipcse vezetőedzője.

Mint ismert, Gulácsi tavaly ősszel szenvedett súlyos sérülést, amiből a jelnlegi szezonban két kupameccsen tért vissza a pályára, de az első számú kapus a távollétében jól védő Janis Blaswich maradt. A német válogatott keretébe is bekerülő rivális azonban a Bundesliga legutóbbi fordulójában nagyot hibázott, potyagólt kapott a Wolfsburg ellen. Gulácsi ha rendre jól véd, amikor lehetőséget kap, nyílttá teheti a kapuskérdést.

Borítókép: Pep Guardiola számít a szurkolókra a Lipcse elleni BL-meccsen (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.