Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Az MTK cseppet sem bánja, hogy lehetett játszani Kecskeméten

Pajor-Gyulai László
2023.12.02. 14:54 2023.12.02. 16:33
Az MTK cseppet sem bánja, hogy lehetett játszani Kecskeméten

A labdarúgó NB I 15. fordulójának első meccsén az is kérdéses volt, hogy meg lehet-e rendezni a Kecskemét és az MTK találkozóját. A játékvezető úgy döntött, a pálya talaja alkalmas a játékra, így a válasz igen lett, amit az MTK végül nem bánt meg, mert nem hiába utazott el a hírös városba, és három ponttal térhetett haza. A küzdelmes meccsen a KTE játszott mezőnyfölényben, a vendégek viszont jól kontráztak, és három tizenegyesből esett góllal alakult ki a 2-1-es végeredmény a javukra.

Az MTK úgy indult el Budapestről Kecskemétre, hogy azt sem tudta, lesz-e egyáltalán mérkőzés. A héten szakadt a hó, zuhogott az eső, a KTE pályájáról pedig a Ferencváros elleni bajnoki óta mindenki tudja, hogy ilyenkor roppant könnyen megadja magát. Akkor játékra alkalmatlan volt, mégis megrendezték a találkozót a Fradi legnagyobb bánatára, és az esetből tanultak a kecskemétiek. A klub a honlapján számolt be róla, hogy már a jelentős csapadék előrejelzésének hallatán elkezdte a felkészülést, aki élt és mozgott, az segített fóliával letakarni a játékteret, majd pénteken leszivattyúzni róla a vizet.

Forrás: KTE

Ennek ellenére a gyep minősége messze volt a tökéletestől, itt-ott ingoványos területek sejtették, hogy dagonya is várható, ha Rúsz Márton játékvezető játékra alkalmasnak találja a pályát. Annak találta, és hamar világossá vált, hogy komoly kihívás előtt állnak rajta a csapatok, igaz, a helyzet sokkal jobb volt, mint a Ferencváros ellen volt. Ráadásul a játékosok dicséretes módon a körülmények dacára igyekeztek futballozni is a csatározáson túl. A hazai csapat előtt adódtak eleinte kisebb helyzetek, mégis az MTK szerzett vezetést: miután a játékvezető tizenegyest ítélt Bognár István buktatása miatt, a 13. percben Antonov a jobb alsó sarokba lőtt – 0-1.

Szabó Alexnek ezt a lövését blokkolta Thiam Fotó: Bús Csaba / MTI

Büntetőből érkezett a válasz is: Horváth Krisztofer lecsúszott lövésébe Kocsis a 46. percben feleslegesen belenyúlt a könyökével, a tizenegyesből pedig Horváth bombázott a bal felső sarokba – 1-1. A folytatásban inkább a KTE kezdeményezett többet, mégis az MTK szerzett újra vezetést – mi másból, mint tizenegyesből? Egy kontra végén a 60. percben Zeke buktatta Varjút, Antonov pedig ismét magabiztosan értékesítette a büntetőt – 1-2. Ezután a Kecskemét hiába támadott nagy akarattal, a vendégek szó szerint állták a sarat, és nyertek 2-1-re. Az biztos, hogy a mérkőzés maga jobb lett, mint a pálya talaja volt.

NB I, 15. forduló

Szombat

Kecskemét–MTK 1-2 (1-1), Kecskemét, 1824 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Horváth K. (46., 11-esből ), illetve Antonov (13., 60., mindkettő 11-esből )

Fehérvár FC–Puskás Akadémia 15.30 (M4 Sport)

Kisvárda–Debrecen 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Újpest–Paks 12.40 (M4 Sport)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 15.15 (M4 Sport)

Ferencváros–Mezőkövesd 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Varju Benedek tizenegyest harcolt ki Kecskeméten (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.