Váratlan hős mentette meg a Barcelonát a ligatörténet egyik legrosszabb csapata ellen + videó

A Barcelona szerda este lejátszotta idei utolsó tétmeccsét, s a vártnál nehezebben, 3-2-re nyert a tökutolsó Almería ellen. Xavi joggal elégedetlenkedett, csapatának váratlan hősre volt szüksége, hogy begyűjtse a három pontot. Sergi Roberto a csapatkapitányi karszalagot viselve kis híján mesterhármasig jutott. A Barcelona a szünetet nem pihenésre használja, az Egyesült Államokban vív barátságos mérkőzést a mexikói Club América ellen.

2023. 12. 21. 11:26
FC Barcelona v UD Almeria - LaLiga EA Sports Sergi Roberto
Sergi Roberto is playing in the match between FC Barcelona and UD Almeria for week 18 of LaLiga EA Sports at the Olympic Stadium Lluis Companys in Barcelona, Spain, on December 20, 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/Joan Valls
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona számára ideális ellenfélnek tűnt karácsony előtt az Almería, de majdnem beletört a meccsbe a katalánok bicskája. A vendégek kétszer is egyenlítettek, másodszor Inaki Pena és Ronald Araújo közös bakiját kihasználva. A jobbára mellőzött, ezúttal viszont csapatkapitányként szereplő Sergi Roberto viszont mindkétszer visszaállította a Barcelona előnyét, sőt kis híján mesterhármast szerzett. A Barcelona vezetőedzője, Xavi kis túlzással csak vele volt elégedett.

Xavi Barcelona Almería La Liga Sergi Roberto
Xavi nemcsak a Barcelona védekezése miatt vakarhatta a fejét, a vezetőedző a hozzáállással sem volt elégedett (Fotó: AFP/Josep Lago)

– Elégedett vagyok Sergio Robertóval, akkor is példát mutat, amikor nem játszik. Ma majdnem mesterhármast szerzett, de azon túl is sokat dolgozott és buzdította a társait – dicsérte a váratlan hőst a Barcelona edzője.

Az Almería a vereségével maradt öt megszerzett pontnál, ennél rosszabbul tizennyolc forduló után a La Liga történetében csak egy csapat, az 1997/98-as Sporting Gijón állt.

Xavi: Ez elfogadhatatlan 

A Barcelona vezetőedzőjének szavai alapján elképzelhető, hogy az ellenfél siralmas pozíciója kissé elaltatta a Barcelonát.

– Többet szenvedtünk, mint amennyit vártam, és amennyit érdemeltünk volna. Harmincszor lőttünk kapura, de kaptunk két gólt hazai pályán. A második félidő már rendben volt, de edzőként az első félidő elfogadhatatlan számomra. Állatok módjára kellene futnunk, tepernünk a pályán, ha nem dolgozzuk ki a belünket, akkor nem nyerünk semmit. Nem vagyunk a 2010-es évek Barcája, tavaly azzal nyertük meg a bajnokságot, hogy szívvel-lélekkel küzdöttünk – kritizált Xavi, aki korábban sokkal kíméletesebb volt a nyilvánosság előtt játékosaival.

A spanyol bajnokságban rövid szünet következik, a Barcelona legközelebb január 4-én, a Las Palmas otthonában vív bajnokit. A katalánok azonban egyelőre a pihenés helyett az Egyesült Államokba utaznak, magyar idő szerint péntek hajnalban Dallasban a mexikói Club América ellen mérkőznek.

Erre a túrára majd vissza lehet gondolni, amikor Xavi az idény későbbi szakaszában a játékosok túlterheltségére fog panaszkodni…

Borítókép: Sergi Roberto volt a Barcelona vezére (Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/Joan Valls)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.