Schäfer András különleges karácsonyi ajándéka, Sallaiék drámája + videó

Szerda este véget ért a Bundesliga 2023/24-es idényének őszi része. Schäfer András 221 nap után ismét kezdett, s győzelmet is ünnepelhetett, az Union Berlin 2-0-ra nyerte a Köln elleni kiesési rangadót. Sallai Roland csapata, a Freiburg viszont elképesztően peches vereséget szenvedett a Heidenheim vendégeként. A Bayer Leverkusen simán nyert, és őszi első a Bayern München előtt.

2023. 12. 21. 9:39
Heidenheim-Freiburg Sallai Roland
Sallai Roland Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bízzunk benne, hogy kálváriája véget ért. A magyar válogatott középpályás szerda este, 221 nap után ismét tagja volt az Union Berlin kezdőcsapatának. A Bundesliga utolsó 2023-as fordulójában Schäfer András nemcsak a meccs elején, hanem a lefújáskor is ünnepelhetett: csapata 2-0-ra nyerte a Köln elleni kiesési rangadót.

1. FC Union Berlin - 1. FC Köln
Schäfer András kezdett Bundesliga
Schäfer András végre ismét a kezdőcsapat tagjaként vitatkozhatott a játékvezetővel (Fotó: DPA/AFP/Andreas Gora)

Schäfer lendületesen játszott, ám volt, hogy ígéretes pozícióban nem kapott labdát a társaktól, talán már ők is elszoktak a magyar középpályás jelenlététől, aki a sérülésekkel rendkívül balszerencsés volt idén, például egyszer sem számíthatott korábbi alapemberére a válogatottban.

Az Union Berlin felemás naptári évet zárt: az előző idényben elért bajnoki negyedik hely történelmi magasságokba, a Bajnokok Ligája főtáblájára röpítette a klubot. Ősszel viszont a kettős terhelés soknak bizonyult: az Unionnak volt tizenkét meccses vereségsorozata is. Tavasszal már csak a bajnokságra kell koncentrálnia a csapatnak, s a Köln elleni győzelemnek köszönhetően nem kieső helyről várja a fővárosi csapat a folytatást.

Schäfer András csapatának sikere videón

Nem Schäfer volt az egyetlen magyar játékos, aki pályára lépett a Bundesliga idei utolsó játéknapján, ám nem lehetett boldog. Bár a Freiburg kétszer is vezetett a Heidenheim otthonában – a magyar támadó remek passzával kulcsszerepet játszott a második találatban –, a hosszabbításban vétett öngól miatt 3-2-re kikapott.

A Freiburg az öngól nélkül a hatodik helyen telelne, így meg kell elégednie a nyolcadik pozícióval. Sallaiék ugyanakkor a nemzetközi porondon is érdekeltek még, az Európa-liga-nyolcaddöntőbe jutásért a francia Lens lesz az ellenfelük.

Veszélyben a Bayern München trónja?

A legutóbbi tizenegy bajnokságot kivétel nélkül a Bayern München nyerte meg, igaz, a legutóbbi kiírást igen nyögvenyelősen, óriási dráma végén.

Idén új kihívó jelentkezett, az őszi első ugyanis a Bayer Leverkusen, amely a Bochum elleni sima 4-0-s sikerrel vonult a karácsonyi szünetre.

A Bayern München szorosabb sikert aratott, a Wolfsburg otthonában elért 2-1-es győzelemhez egy góllal járult hozzá, így 15 meccsen elért 21 találattal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

A bajnokság január második hétvégéjén folytatódik.

Bundesliga, 16. forduló

Werder Bremen–RB Leipzig 1-1
Hoffenheim–Darmstadt 3-3
Borussia Dortmund–Mainz 1-1
Union Berlin–Köln 2-0
Wolfsburg–Bayern München 1-2
Stuttgart–Augsburg 3-0
Bayer Leverkusen–Bochum 4-0
Heidenheim–Freiburg 3-2
Eintracht Frankfurt–Borussia Mönchengladbach 2-1

A Bundesliga állása

1. Leverkusen 42 pont/16 meccs
2. Bayern 38/15
3. Stuttgart 34/16
4. Leipzig 33/16
5. Dortmund 27/16
6. Frankfurt 24/16
7. Hoffenheim 24/16
8. Freiburg 24/16
9. Heidenheim 20/16
10. Wolfsburg 19/16
11. Augsburg 18/16
12. Mönchengladbach 17/16
13. Bremen 16/16
14. Bochum 16/16
15. Union Berlin 13/15
16. Mainz 10/16
17. Köln 10/16
18. Darmstadt 10/16

Borítókép: Sallai Roland (feketében) csapata balszerencsés vereséggel zárta az őszi szezont (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.